Torstai, 23 Maaliskuu 2017
CANews – myös näköislehtenä arkistossamme!

Uutisten kerääjä

Kerro kokemuksesi vuokralla asumisesta: Paljastuiko asunto sikolätiksi tai tuliko omistaja omilla avaimilla sisään?

YLE Suomi - 19 Tammikuu, 2038 - 06:14

Onko sinulla ollut ongelmia vuokranantajasi kanssa? Saitko omituisia ehdotuksia tai vaatimuksia sopimusta allekirjoittaessasi?

Yllättikö vuokranantajasi astelemalla sisään omilla avaimilla?

Saitko takuuvuokrasi takaisin sovitusti? Oliko teillä näkemyseroja siitä, menevätkö esimerkiksi reiät seinässä tai maalipinnan haalistuminen asunnon luonnollisen kulumisen piikkiin?

Kerro meille tarinasi. Koostamme kokemuksien pohjalta juttua, jossa etsimme asiantuntijoiden kanssa ratkaisut vuokralaisten yleisimpiin ongelmiin. 

Emme julkaise kommentteja tai kokemuksia, joissa mainitaan ihmisten nimiä.

JUST NU: Djurgårdens nästa stjärnnamn – Jonas Olsson aktuell: ”Ska träffa honom”

Fotboll Direkt - 23 Maaliskuu, 2017 - 00:39

Djurgården har redan Andreas Isaksson och Kim Källström i laget. Nu kan nästa utlandssvensk vara på väg till Stockholmsklubben, vilket Bosse Andersson bekräftar.
– Vi ska träffa Jonas och diskutera en framtid, säger sportchefen till SportExpressen.

I somras slog Djurgården till med en jättevärvning i Andreas Isaksson. I februari blev sedermera Kim Källström klar för klubben.

Nu kan nästa spelare med landslagserfarenhet komma att skriva på för klubben. Jonas Olsson befinner sig nämligen i Stockholm för att träffa Djurgårdens sportchef Bosse Andersson, vilket han själv meddelar för SportExpressen.

– Jag kan bekräfta att vi ska träffa Jonas och diskutera en framtid, sedan får vi se vad som händer, säger ”Bosse” till tidningen.

Djurgårdens nya tränare Özcan Melkemichel har varit tydlig med att han vill ha en in till mittback och Jonas Olssons namn har nämnts i ryktesväg. Olsson, som har fått skralt med speltid i klubblaget West Bromwich på sistone, sitter på ett utgående kontrakt och till sommaren är han fri att lämna klubben.

Olsson har gjort 25 A-landskamper för Sverige och spelat i Premier League sedan 2008. 225 matcher i West Bromwich har det blivit för den långa skåningen.

Kategoriat: Resultatbörsen

Taavi Vartiaisen kohutaklaus puhutti Kuopiossa – Pekka Virta raivostui

Ilta-Sanomat Urheilu - 23 Maaliskuu, 2017 - 00:33
KalPan ja Pelicansin ensimmäinen puolivälierä ratkesi vasta toisessa jatkoerässä. KalPan Janne Keränen ujutti kiekon maaliin 92.22.
Kategoriat: Resultatbörsen

Li Andersson: Sipilän hallituksen säästöstrategia pahempi kuin Kataisen

YLE Suomi - 23 Maaliskuu, 2017 - 00:25

Ylen puoluepäivän puheenjohtajatentissä vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson kannatti puolueen linjan mukaisesti velanottoa ja moitti Sipilän hallituksen säästöjä. Puolue oli mukana Kataisen hallituksessa, joka niinikään säästi. Mutta nykysäästöjä Andersson pitää pahempina.

– Sipilän hallitus on tehnyt isoja säästöjä, mutta valitsi toisen strategian kuin Kataisen hallitus. Sen aikana iso osa säästöpaineesta kohdistui [kuntien] valtionosuuksiin. Sipilän hallitus taas on tehnyt säästöpäätöksiä, jotka kohdistuvat suoraan pienituloisiin.

Andersson listaa hallituksen mahdollistaneen sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksujen ja lasten kerhomaksujen korotuksia, rajoittaneen subjektiivista päivähoito-oikeutta ja säästäneen koulutuksesta ja perusturvasta.

– Eriarvoisuuden vähentämisen näkökulmasta Sipilän strategia on ollut pienituloisten näkökulmasta paljon pahempi.

Hän ei myöskään anna Sipilän hallitukselle kunniaa kohentuneesta työllisyydestä ja muista positiivisista talousluvuista.

– Ne eivät ole seurauksia suoraan hallituksen toimista. Kilpailukykysopimus ei vielä vaikuta niin isosti, että se näkyisi näissä luvuissa. Pitkälti tämä johtuu rakennusalan buumista. Siellä näkyvät myös isot investoinnit Länsi-Suomeen autoteollisuuteen, meriteollisuuteen, telakkateollisuuteen.

Julkisilla hankinnoilla tukea yrittäjille

Velanottoa Andersson ei pidä ongelmana, jos kuntien investoinnit ovat järkeviä kuten terveiden koulurakennusten rakentamista homekoulujen tilalle. Jos taas velkaa joudutaan ottamaan kunnan käyttömenoihin, Andersson kehittäisi kuntien elinkeinopolitiikkaa.

– Pyrkisin myöskin kuntapoliittisilla toimilla edistämään aluetaloutta esimerkiksi julkisten hankintojen kautta. Jos niitä tehdään fiksusti, niillä voidaan tukea pienyrittäjien pärjäämistä.

Tätä kautta kuntien tuloja Anderssonin mukaan lisättäisiin ja työttömyysmenoja vähennettäisiin.

Koko puheenjohtajatentin voit katsoa klikkaamalla ylläolevaa kuvaa.

Lue myös: Tätä saat jos äänestät vasemmistoliittoa.

Yle esittelee joka tiistai, keskiviikko ja torstai yhden kuntavaaleihin valmistautuvan eduskuntapuolueen. Puoluepäivän aikana Ylen eri välineissä pureudutaan puolueen vaaliteemoihin, ehdokkaisiin ja näkemyksiin kuntavaalikysymyksistä. Sarjan päätöspäivänä 30.3. vuorossa ovat pienpuolueet.

Oletko jo kokeillut Ylen vaalikonetta? Tai katsonut Ylen vaaligalleriasta ehdokkaita?

Sote-uudistus sai helsinkiläispäättäjät liekkeihin – valtuusto vaatii poliitikkoja sote-yhtiöiden johtoon

YLE Suomi - 23 Maaliskuu, 2017 - 00:22

Kuntavaalien läheisyys villitsi helsinkiläispäättäjät sote-sopan sotkijoiksi. Tähän tarjoutuis mahdollisuus kun pääkaupungin kuten muidenkin kuntien on määrä lausua näkemyksensä sote-uudistuksesta, ja sen Helsingin kaupunginvaltuusto teki.

Liki 140 puheenvuoron ja parinkymmenen äänestyksen jälkeen selvisi Helsingin valinnanvapauskanta. Helsinki haluaa esimerkiksi poliitikkoja tai ainakin heidän valitsemansa edustajat maakunnan sote-yhtiöihin. Lisäksi kaupunginvaltuusto ilmaisi pelkonsa eriarvoistumisen kasvusta ja kilpailun vääristymisestä.

Keskustelussa keskustan ja valtaosa kokoomuksen valtuutetuista asettui maan hallituksen tueksi, vihreät ja vasemmistopuolueet vetivät harteilleen opposition viitan.

Esitys on keskeneräinen ja tulkinnanvarainen Sirpa Asko-Seljavaara (kok.)

.

Vasemmistoliiton valtuutettu Anna Vuorjoki vaati muun muassa asiakasmaksuja alas ja totesi, että lainsäädäntö valinnanvapauksineen on eriarvoistava.

– Aiemmin asiakas juoksi luukulta toiselle. Tulevaisuudessa hänet pakotetaan etsimään niitä palveluluukkuja.

Sosialidemokraattien valtuutettu Maija Anttila oli pöyristynyt nykyhallituksesta ja -hallitukselle. Hän sanoi, ettei ole milloinkaan kohdannut hallitusta, joka ei kuuntele asiantuntijoita vaan vie jääräpäisesti asiaa eteenpäin ja on vielä ylimielinenkin.

– Valinnanvapautta on kehitettävä niin, että se on tasa-arvoinen ja ihmisten ymmärrettävissä, totesi Anttila.

Sirpa Asko-Seljavaara (kok.) ihmetteli miksi hallitus säästää siitä vähästä, mikä Suomessa käytetään terveydenhuoltoon.

Demonisointi on politiikassa hyvä keino Laura Kolbe (kesk.)

.

– Esitys on keskeneräinen ja tulkinnanvarainen. Tarvitaan vielä paljon muutoksia tai olemme viidessä vuodessa kehitysmaatasoa, Asko-Seljavaara moitti.

Suomen kommunistisen puolueen ja Helsinki-listojen valtuutettu Yrjö Hakanen haukkui niin maan hallituksen kuin Helsingin kaupunginhallituksen ja esitti, että Helsinki lausunnossaan vastustaa koko valinnanvapauslainsäädäntöä.

– Hallitus tarjoaa kultalautasella Laura Rädyn, Lasse Männistön ja kumppaneiden terveysbisnekselle mahdollisuuden kermankuorintaan, Hakanen kuvasi.

Valtuusto jakaantui

Keskustan Laura Kolbe ihmetteli valtuutettujen lyhyttä muistia. Hän muistutti, että maan hallitus pakotti jo viime vaalikaudella kunnat lisäämään valinnanvapautta. Koolben mukaan keskusta tavoittelee pienille ja keskisuurille järjestöille mahdollisuutta toimia markkinoilla, eikä muutamalle kansainväliselle yritykselle.

– Demonisointi on politiikassa hyvä keino. Tosiasia on, että nyt me saamme kansanvaltaisen järjestelmän maakuntavaaleineen, huomautti Kolbe.

Yrjö Hakanen vastasi, että demokratia kaventuu kun maakuntavaltuuston vaaleilla valittuja edustajia ei voi valita yksityisten tai maakunnan yrityksen hallituksiin. Häntä säestivät Maija Anttila ja Anna Vuorjoki.

Valtuutettu Rene Hursti yhden miehen ryhmästään ihmetteli, miten väestön terveyserot kaventuvat kun rahaa leikataan.

– Tämä on kuin suuri vitsi enkä voi käsittää että hallitus tällaista esittää, todisti Hursti.

Kokoomuksen Laura Rissanen puolusti keskustalaisten ohella hallituksen sote-uudistusta ja valinnanvapautta. Se parantaa Rissasen mukaan hoitoon pääsyä.

– On tosi vanhanaikaista ajatella, ettei ihminen osaisi itse ajatella ja valita, tuumasi Rissanen.

Tämä on kuin suuri vitsi Rene Hursti

Sosialidemokraattien Ville Jalovaara kehotti kuuntelemaan kaiken maailman dosentteja ja korjaamaan nykysäädökset sen sijaan, että ne heitetään romulavalle.

– Tässä on sentään kyse ihmisten elämästä ja kuolemasta, Jalovaara painotti.

Perussuomalaisten Mari Rantanen vertasi sote-uudistusta ja valinnanvapautta Titanicin, aikansa hienoimman höyrylaivan kohtaloon. Titanic törmäsi Pohjois-Atlantilla jäävuoreen vuonna 1912.

– Vielä ei ole törmätty jäävuoreen ja viisas kapteeni hidastaisi vauhtia. Nyt on uusi arvio paikallaan, vaati Rantanen.

Historiankirjoitusta

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tatu Rauhamäen (kok.) mukaan nyt on saatava sote-uudistus aikaan, koska viime hallituskaudella kuntauudistus epäonnistui. Siihen syypäitä olivat sosialidemokraatit.

– Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen ilmoitti ennen vaaleja, ettei kuntaliitoksia tehdä pakolla. Siihen kaatui kuntien määrän vähentäminen sataan, muistutti Rauhamäki.

Urpilaisen puoluetoveri Eero Heinäluoma (sd.) kuittasi, että ensin asialla oli silloinen pääministeri Jyrki Katainen (kok.). Rauhamäki kaivoi koneeltaan Aamulehden uutisen, joka todisti toisin.

Vihreiden Tuomas Rantanen kehui, että oli ovelaa kaataa homma demarien niskaan.

– Tämä uudistus on ihan tämän hallituksen luomus ja siitä kantaa kokoomus vastuun erityisesti täällä Helsingissä, lausui Rantanen.

Keskustan Timo Laaninen arvioi, ettei kuntauudistus olisi missään nimessä riittänyt vaan tarvitaan sote. Hänen mielestään asia ei kuitenkaan ole ongelmaton.

– Ei mikään hallitus voi olla niin tyhmä, että se muutama kuukausi ennen eduskuntavaaleja läväyttäisi ilmoille mallin, joka veisi rahat Caymansaarille, todisti Laaninen.

Vihreiden Otso Kivekäs todisti, että Ruotsissa valinnanvapaus on tullut kalliimmaksi kuin odotettiin. Puoluetoveri Osmo Soininvaara (vihr.) taas moitti sekä valinnanvapautta että maakuntien tulevien sote-keskusten yhtiöittämistä.

– Onko niin, että tämän yhtiöitetyn sote-keskuksen on tuotettava omistajalleen voittoa, kuten osakeyhtiön pitää? Entä kun se menee konkurssiin, mitä silloin tapahtuu? Ala päätyy kaaokseen, arvioi Soininvaara.

JYP oli tunaroida kotietunsa – ”Liiallista itseluottamusta”

Ilta-Sanomat Urheilu - 23 Maaliskuu, 2017 - 00:04
JYP nousi kahden maalin takaa jatkoaikavoittoon HPK:sta.
Kategoriat: Resultatbörsen

PÅ FD: Slipper superettan med HIF – men vill inte medge lättnad

Fotboll Direkt - 23 Maaliskuu, 2017 - 00:00

Johan Mårtensson valde att lämna Helsingborg efter degraderingen i höstas. Ny klubb blev Örebro, men att säga att det är skönt att slippa spel i superettan vill han inte konstatera.
– Skönt vet jag inte om det är rätt ord, men chansen med Örebro dök upp och det kändes väldigt bra, säger mittfältaren till FotbollDirekt.se. 

Efter två och en halv säsong i holländska Utrecht återvände Johan Mårtensson till Sverige. Ny klubb blev dock inte hans tidigare lag Gais utan i stället kritade innermittfältaren på för Helsingborg sommaren 2014.

Efter fjolårssäsongen, då skåningarna mycket överraskande åkte ur allsvenskan, valde många att lämna HIF. En av dessa var Johan Mårtensson, som 31 december kritade på ett treårskontrakt med Örebro. Därmed får 28-åringen spela allsvensk fotboll även den här säsongen, men att säga att det är skönt att slippa superettan med HIF vill inte Mårtensson medge.

– Skönt vet jag inte om det är rätt ord. Vi hade en väldigt tung säsong och det var otroligt tråkigt att det slutade som det gjorde. Men chansen med Örebro dök upp och jag har jobbat med Alexander (Axén) tidigare så det kändes väldigt bra och ett bra steg för mig, säger Mårtensson till FotbollDirekt.se.

Det känns som att alla hyllar Alexander Axén. Du som även hade honom i Gais, hur är han som tränare?

– Jag tycker att Alexander får en att känna förtroende. Jag tror att alla som jobbat med honom känner det. Man får göra det som man är bra på och på så sätt växer man. Det är viktigt i alla jobb att man har roligt, för det gäller ju att prestera.

Örebro har inför den här säsongen tappat nyckelspelare som Robert Åhman-Persson, Martin Broberg och Astrit Ajdarevic och laget känns på förhand svårtippat. Johan Mårtensson, som tillsammans med Filip Rogic och Kennedy Igboananike får profileras som ÖSK:s starkaste värvningar under vintern, ser stor potential i laget som i fjol slutade på en niondeplats.

– Jag tycker att vi har en väldigt spännande trupp. Vi har fått in ganska många nya spelare under försäsongen, bra spelare allihopa. Vi har haft bra perioder i våra matcher, men samtidigt kanske dippat lite för mycket i våra dåliga perioder så det gäller att ha en högre nivå under längre tid. Det är det som vi får jobba på. Lyckas vi med det tror jag att det blir riktigt bra.

Hur tror du att det går för HIF i år?

– De har ju ett bra lag. Just nu är det viktiga att de får tillbaka alla sina skadade spelare, det är det som är nästa steg för dem. På pappret ser de fortfarande jättebra ut så de har alla möjligheter att ta steget tillbaka till allsvenskan direkt.

Kategoriat: Resultatbörsen

Jatkoaika: Raimo Summanen sortui alatyyliseen huuteluun Mestiksen pudotuspeleissä

YLE Urheilu - 22 Maaliskuu, 2017 - 23:49

Mestiksen pudotuspeleissä nähtiin Kokkolassa erikoinen episodi Kokkolan Hermeksen ja Espoo Unitedin välisessä puolivälieräkamppailussa, kertoo Jatkoaika. Vierasjoukkue Unitedin 1-1-tasoitusta ei hyväksytty avauserän lopussa, koska tulostaulun pelikello ei ollut tilanteen aikana käynnissä.

Jatkoajan mukaan Unitedin valmentajat Timo Hirvonen ja Raimo Summanen kritisoivat tilannetta jyrkin sanakääntein heti tuoreeltaan. Summanen kävi kuumana vielä päätöserässäkin mainoskatkolla ja huuteli alatyylisiä kommentteja Hermeksen vaihtopenkin suuntaan.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Summanen huutelee painokelvottomia vaihtopenkin takana. Vuonna 2013 hän sai viiden ottelun toimitsijakiellon ja 10 000 euron sakot Jokerien aitioon huutelusta.

Espoo United voitti ottelun 3-2 ja johtaa ottelusarjaa samoin 3-2-lukemin.

Terrorforskare: Första tankarna går till IS och Al-qaida

YLE Svenska - 22 Maaliskuu, 2017 - 23:45

Terrorforskaren Leena Malkki säger att attacken i London har drag av ett terrordåd, och liknar delvis dåd som utförts av nätverket IS. Motivet klarnar när polisen utreder gärningsmannens identitet och bakgrund.

IS seurasi: JYP voitti jatkoajalla – Keränen ratkaisi maratonottelun Kuopiossa

Ilta-Sanomat Urheilu - 22 Maaliskuu, 2017 - 23:39
IS seurasi SM-liigan keskiviikon puolivälieräotteluita.
Kategoriat: Resultatbörsen

Tapanin maalit sinetöivät RNK:n ringettemestaruuden

Ilta-Sanomat Urheilu - 22 Maaliskuu, 2017 - 23:26
Susanna Tapanin kaksi maalia käänsivät ringeten kolmannen finaaliottelun Raision Nuorisokiekolle, ja seura juhli kotikentällään naisten Suomen mestaruutta.
Kategoriat: Resultatbörsen

Keränen ratkaisi KalPalle toisessa jatkoerässä – voittomaali ajassa 92.22

Ilta-Sanomat Urheilu - 22 Maaliskuu, 2017 - 23:21
KalPa kaatoi Pelicansin toiseen jatkoerään venyneessä jännitysnäytelmässä.
Kategoriat: Resultatbörsen

PÅ FD: Bärkroths hyllning – mäkta imponerad av succémannen

Fotboll Direkt - 22 Maaliskuu, 2017 - 23:16

IFK Norrköping är i Svenska cup-final och en stor anledning till det är Kalle Holmberg som gjort makalösa tio mål på sex cupmatcher.
– Jag tror aldrig jag spelat i ett lag där en spelare gjort så många mål under försäsongen, säger Nicklas Bärkroth till FotbollDirekt.se.

De allsvenska mästarna IFK Norrköping lyckades inte behålla SM-pokalen även efter 2016 års allsvenska säsong. Nu vill Östgötalaget göra upp med Malmö FF om årets ligatitel.

Det är dock inte den enda guldmedaljen som ”Peking” kan hämta hem under 2017. Laget är i Svenska cup-final mot Östersund efter att ha besegrat IFK Göteborg och Brommapojkarna i kvarts- respektive semifinal. Dessförinnan hade Norrköping problem med två raka kryss i gruppspelet innan urladdningen skedde hemma mot Halmstad i den avgörande gruppspelsmatchen då Jens Gustafssons mannar vann med hela 7-0.

– Vi började lite halvknackigt och även i tidigare försäsongsmatcher innan cupen drog igång underpresterade vi något. Därefter tog vi tag i det rejält och vi har varit fantastiskt bra de tre senaste matcherna. Det är ju så det ska vara, det är när det hettar till som pusselbitarna ska falla på plats och det har det gjort för oss, säger yttermittfältaren Nicklas Bärkroth till FotbollDirekt.se.

En stor anledning till att Norrköping är i cupfinal stavas Kalle Holmberg, nyförvärvet från i somras som gjort sanslösa tio mål på sex cupmatcher. Lagkamrat Bärkroth är mäkta imponerad.

– Jag tror aldrig jag spelat i ett lag där en spelare gjort så många mål under försäsongen. Han är dessutom väldigt nyttig utanför straffområdet. Båda våra anfallare är duktiga på att göra mål (Sebastian Andersson kom tvåa i skytteligan i fjol) och det är kul att Kalle gjort lite fler mål nu.

Ni möte Östersund på bortaplan i finalen. Tungt eller spelar det inte så stor roll?

– Klart att det spelar roll. Vi hade ju hoppats på hemmaplan. Samtidigt är det marginell skillnad att spela på bortaplan, det är bara att ställa in sig på det. Det är ju konstgräs där också och förhoppningsvis får vi upp mycket supportrar till Norrland.

Annars känns det som att ni slipper det absoluta favorittrycket på er i allsvenskan i år. Skönt eller?

– För mig spelar det ingen roll om folk säger att vi ska vinna eller åka ur, det viktiga är att vi fokuserar på rätt saker och att vi tar en sak i taget. Det låter klyschigt och tråkigt, men under mina två år här har det varit ett otroligt bra framgångsrecept. Vi ska vara med i snacket, men det är inget som påverkar oss.

Kategoriat: Resultatbörsen
Julkaise syötteitä
Copyright © 2009-2017     www.canews.fi