Lauantai, 21 Lokakuu 2017
CANews – myös näköislehtenä arkistossamme!

Jimmy Hernandez palaa Loimun riveihin

LENTOPALLO

Raision Loimu on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen SM-Liigan parhaimmistoon kuuluvan yleispelaaja Jimmy Hernandezin (27 v, 186 cm) kanssa. Hernandez palaa tavallaan juurilleen, sillä hän saapui Kuubasta Suomeen vuonna 2000 edustamaan Varissuon Urheilijoiden A-juniorijoukkuetta, jota valmensi silloin Loimun nykyinen puheenjohtaja ja manageri Jukka Rajakangas. Hernandez nousi Loimun farmijoukkueena toimineen Al-batrossin kautta SM-liigaan. Ensimmäinen SM-liigaottelu hänelle kirjattiin 24.10.2001, kun Loimu kohtasi Korson Vedon. Hernandezin sopimus kattaa kaksi seuraavaa kautta, mutta siinä on ulkomaanpykälä, mikä mahdollistaa siirtymisen ulkomaan kentille ensi keväänä, jos sieltä tarjotaan riittävän houkuttavaa vaihtoehtoa.
 
Hernandezilla on takanaan jo 8 kautta SM-liigassa ja hän on saanut myös Suomen kansalaisuuden. Neljä ensimmäistä liigakauttaan Hernandez edusti Loimua. Seuraavat kolme kautta hän kantoi joensuulaisen Riennon värejä. Näiden kausien aikana Hernandezista on tullut yksi SM-liigan tähtipelaajista. Kimmoisana ja nopeajalkaisena pelaajana tunnetun Hernandezin meriittilistalta löytyy Suomen cupin kulta 2004 ja hopea 2005, I-S tähtikisan voitto 2008, Pistepörssin 3. tila 2008, valinta Urheilukanavan All-Stars joukkueeseen 2008, Pohjois-Karjalan paras urheilija -äänestys 3. sija 2008 sekä Loimun fanien valinta MVP:ksi 2006.
 
Hernandez on leireillyt Suomen maajoukkueen mukana Mauro Berruton alaisuudessa, mutta maajoukkuedebyytti sini-valkoisessa asussa on vielä tekemättä. SM-Liigan lisäksi hän on pelannut tänä keväänä kotimaisen kauden päätyttyä Ranskassa, jossa hän oli mu-kana nostamassa Nice -joukkueen Pro B -liigasta Pro A:han.
 
– Loimu on kotipaikkani. On mukavaa olla takaisin täällä. Tulin tänne tekemään rajusti töitä ja antamaan kaikkeni joukkueelle. Meillä on hyvä joukkue ja uskon että meille tulee hyvä ja menestyksekäs kausi, kommentoi kotiinpaluun tehnyt Hernandez.

Copyright © 2009-2017     www.canews.fi