Lauantai, 21 Lokakuu 2017
CANews – myös näköislehtenä arkistossamme!

Vaasalainen Sofia Sidan yhteistyössä Grammy voittajan kanssa - Butterfly -albumi julkaistaan syyskuussa

Kirjoittanut:  Pressmeddelande - Lehdistötiedote
12 Elokuu, 2009 - 15:16

 Suomalaisten DJ:iden toimesta 'Vuoden tulokas' palkinnolla vuonna 2006 palkittu, meksikolais-suomalainen Sofia Sida julkaisee uuden albuminsa syyskuussa. Albumin nimikkokappale 'Butterfly' julkaistaan elokuun lopussa ilmaiseen nettijakeluun.
 
Edellisen albumin nimikappale 'Disco Mamazida' oli ilmestyessään suuri klubihitti ja se oli yksi tanssilattioiden soitetuimmista klubihiteistä vuosina 2006 ja 2007.
 
Nyt ilmestyvän uuden albumin tuotannosta ja sävellyksistä vastaa Ruotsissa asuva tuottaja, muusikko Jan Simons, joka on koonnut Sofian albumin taustalle joukon maailman huippuosaajia. Albumilla kuultavat muusikot ja albumin sanoittajat ovat työskennelleet aiemmin mm. sellaisten maailman ykkösartistien kanssa kuin Britney Spears, Kelly Rowland, Jessica Simpson sekä LeAnn Rimes, Stevie Wonder sekä John Mayer ja Steely Dan. Albumilla soittavat muiden muassa Grammy-palkittu pianisti Jim Beard sekä ABBA:n diskobiiteistä aikoinaan vastannut rumpalivirtuoosi Per Lindvall.
 
Albumi äänitettiin Ruotsissa, jossa Jan Simonsin levy-yhtiön studiot sijaitsevat. - Albumin äänitysprosessi oli upea kokemus, Sofia kertoo. - Oli hienoa työskennellä tällaisten huippuammattilaisten kanssa ja päästä osaksi näitä piirejä, Sofia jatkaa.
 
Albumi on herättänyt kiinnostusta myös ulkomailla ja sen digitaalinen versio tullaankin julkaisemaan maailmanlaajuisesti. Fyysinen CD tulee Suomen lisäksi myyntiin syksyn aikana ainakin Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa sekä Baltian maissa, joissa Sofia tunnettaan hyvin viime vuoden New Wave -kilpailun ansiosta, jota seurasi televisiosta yli 150 miljoonaa katsojaa Itä-Euroopan alueella. Lisäksi albumi julkaistaan Saksan musiikkimarkkinoilla sekä USA:ssa, jossa sen jakelusta kauppojen hyllyille vastaa indiejätti Super D.
 
Sofia Sidan uusi albumi esittelee yleisölle artistin aikuisemman puolen. Albumi tarjoilee kuulijoille edelleen Sofialle tuttuja tanssilattiahittejä, mutta mukana on myös funkahtavia diskorytmejä, sielukasta R&B:tä sekä tunteellisia balladeja.
Copyright © 2009-2017     www.canews.fi