Lauantai, 21 Lokakuu 2017
CANews – myös näköislehtenä arkistossamme!

STT Uutiset

Största köttgrossisten köper kyckling av skandalföretag
Finlands största köttgrossist för utländskt kött Pan Nordic Meat (PNM) uppger sig importera brasilianskt kycklingkött från bolaget Seara, som är ett av dem som ligger i centrum för köttskandalen. PNM säger dock att undersökningen bara gäller Searas dotterbolag som tillverkar förädlade köttprodukter och att det förekommit varken salmonella eller andra problem med kvaliteten i det kycklingkött som kommit till Finland.

– Vi har inte haft något samarbete med de produktionsanläggningar som nu har stängts, säger PNM:s vd Gustaf Salmelin.

Sitt nötkött köper PNM av ett brasilianskt företag som PNM själv har sett över, och inte är föremål för myndigheternas utredning i Brasilien. PNM köper dock in en del brasilianskt kött på EU:s inre marknad och det här köttets ursprung granskas som bäst.

– Vi säkerställer att det i vårt utbud inte finns produkter från de misstänkta aktörerna på de brasilianska myndigheternas listor.

PNM säger att företaget har noggranna processer för kvalitetskontroll som ska garantera att det importerade köttet är säkert och av god kvalitet. PNM säger sig också ständigt utvärdera och besöka produktionsanläggningarna.

Av allt utländskt kött som PNM importerar kommer fem procent från Brasilien. (FNB)

FNB

Copyright © 2009-2017     www.canews.fi