Lauantai, 21 Lokakuu 2017
CANews – myös näköislehtenä arkistossamme!

STT Uutiset

Nioåring sköts ihjäl i Kenya
Tre människor har skjutits ihjäl vid demonstrationerna som brutit ut efter valet i Kenya.

Enligt nyhetsbyrån AFP dödades en nioårig pojke som stod på balkongen i huvudstaden Nairobi och såg på demonstrationerna. Han uppges ha blivit skjuten i ryggen.

I distriktet Kisumu i väst, ett starkt oppositionsfäste, har en person dött och fyra vårdas på sjukhus med skottskador, säger den regionale hälsochefen Ojwang Lusi till AFP. Ytterligare en person har dödats i staden Siaya i sydväst, enligt polis.

Protesterna bröt ut efter att valkommissionen meddelat att sittande presidenten Uhuru Kenyatta vann veckans presidentval.

På flera platser i landet ägde upplopp och plundring rum under natten till lördagen. Lokala medier och nyhetsbyråer skriver om stenkastning, vägspärrar, skottlossning och brinnande bildäck.

Enligt valkommissionen vann Kenyatta över oppositionsledaren Raila Odinga med 54,27 procent mot 44,74 procent av rösterna. Oppositionen anser att valet är riggat och avfärdade redan tidigare i veckan valet och de preliminära resultaten som "en charad" och "en katastrof".

Det finns farhågor om att de våldsamheter med etniska förtecken som följde på presidentvalet 2007 ska upprepas. Då miste minst 1 200 människor livet. (FNB–TT)

FNB

Copyright © 2009-2017     www.canews.fi