Lauantai, 21 Lokakuu 2017
CANews – myös näköislehtenä arkistossamme!

Saaristoseikkailulle lasten kanssa

Kirjoittanut:  Jerker Jokiniemi/IS, foto/KUVA: peakpress
27 Kesäkuu, 2016 - 10:14

Loviisanlahdella sijaitseva Svartholman merilinnoitus on Suomenlinnan sisarlinnoitus. 1960-luvulta alkaen linnoitusta on restauroitu museoviraston johdolla. Svartholma on suosittu koko perheen käyntikohde, jonne pääsee reittiliikennelaivalla tai omalla veneellä.

- Saareen pääsee vesibussilla Loviisan Laivasillalta, Loviisan matkailusihteeri Lilian Järvinen kertoo. Matka on maksullinen ja kestää noin 45 minuuttia. Vene on varustettu vessalla, joten pienten lasten kanssa voi reissuun lähteä huoletta. Saareen voi totta kai mennä omalla veneellä.

- Svartholmassa on 70 ilmaista laituripaikkaa, Järvinen kertoo.

Kesän kovin juttu on uusi jännittävä lasten seikkailu, jonka aikana ratkaistaan Svartholman unohdettu mysteeri ja tehdään aikamatka läpi linnoituksen historian. Maastoon sopivat varusteet kannattaa ottaa mukaan, taskulampulle tulee myös tarvetta. Lapsilla tulee olla aikuinen mukana koko seikkailun ajan. Tänä kesänä ensimmäistä kertaa järjestettävä mysteeri, sopii kouluikäisille lapsille.

- Eli noin 5-9 -vuotiaille, Järvinen ohjeistaa.

Lapset pääsevät seikkailulle, jossa ratkaistaan salainen tehtävä erilaisten johtolankojen avulla. Mysteerin aikana tutustutaan myös saaren historiaan.

- Seikkailu perustuu saaren todelliseen historiaan, Järvinen kertoo.

Enempää hän ei halua seikkailusta kertoa. Se on tarkoitus kokea saarella. Seikkailu vedetään, jos paikalla on yksikin osallistuja.

- Lapsilla pitää olla vähintään yksi aikuinen mukana kierroksella, Eli jos on kaksi osallistujaa niin seikkailu järjestetään, Järvinen nauraa.

Aina voi siis laskea sen varaan, että seikkailu pidetään. Pieni tai suurempikaan sade ei seikkailua estä. Säävaraus saarella tosin on, kovassa myrskyssä henkilökunta tai edes vuorovene ei pääse saarelle. Silloin seikkailua ei järjestetä.

Seikkailun lisäksi saaressa on kahvila ja museoviraston rakentama näyttely. Saarelta löytyy myös nuotiopaikkoja, joissa on puut valmiina.

Copyright © 2009-2017     www.canews.fi