Lauantai, 21 Lokakuu 2017
CANews – myös näköislehtenä arkistossamme!

Majakoita Paraisilta syyspimeyteen

Kirjoittanut:  Göran Storfors
26 Syyskuu, 2016 - 12:31

Olisiko pienoismajakka valaisemassa kotipihaa jotain näin syksyn pimeinä aikoina? Jos vastaus on myönteinen kannattaa ottaa yhteyttä Mystic Wind-nimiseen yritykseen ja majakkarakentaja Tomi Isopahkalaan, kotoisin Kalajoelta, mutta 1. kesäkuuta lähtien hän asuu ja toimii Paraisilla.

Hän aloitti pienoisveneiden ja laivojen rakentamista jo 1991. Pari vuotta sitten hän siirtyi majakoihin, joita hän tekee omassa verstaassa, omien piirustusten mukaan. Pienimmät mallit ovat n. metrin korkeita ja painavat n. 70 kg. Suurin tähän asti rakennettu on 5 m korkea ja löytyy yksityisalueelta Nauvosta.

– Pystyn rakentamaan jopa 15 metrin korkeita majakoita ja unelma olisi saada rakentaa oikea majakka johonkin sataman aallonmurtajaan, sanoo Isopahkala.

Miten kauan hän jatkaa majakoitten parissa ei ole tiedossa. Eikä hän ole kokonaan lopettanut laivojenkaan kanssa.

– Se riippuu myös hiukan kysynnästä. Se voisi olla vilkkaampaa. Uskon kuitenkin siihen mitä teen ja minulla on paljon muitakin ideoita.

Isommat majakkamallit tehdään Paraisten betonista. Pienimmissä tornin keskiosa on nykyään usein galvanoitua terästä, joten niistä tulee huomattavasti kevyempiä

– Valkoinen betoni on kaunista. Sitä ei tarvitse edes maalata.

Nettisivulla mysticwind.fi löytyy enemmän tietoja malleista sekä yhteistietoja.

Copyright © 2009-2017     www.canews.fi