Lauantai, 21 Lokakuu 2017
CANews – myös näköislehtenä arkistossamme!

Kurpitsa ja sienet ovat Porvoon SMAKU 2016

Kirjoittanut:  Jerker Jokiniemi/IS
26 Syyskuu, 2016 - 12:49

Porvoolaiset ravintolat toteuttavat yhteisvoimin ensimmäisen SMAKU – Taste of Porvoo -tapahtuman elokuussa. Smakua varten neljätoista ravintolaa valmistivat maisteluversion vähintään yhdestä lämpimästä tai kylmästä alku-, pää- tai jälkiruoka-annoksesta. Yleisö sai äänestää omia suosikkiannoksiaan. Smakun aikana käytiin myös leikkimielinen kilpailu parhaasta annoksesta.

Yleisöäänestyksen tulosten ja asiantuntijaraadin valintojen pohjalta valittiin Porvoon Makuaarre 2016. Voittajaksi selviytyi Vanha Laamanni annoksilla Savukurpitsa & Sienet, Kurpitsan monet muodot, sienipaistos, voimakkaasti savustettu kurpitsakeitto sekä Kolme pientä palaa, piparminttukonvehti, omenavaahtokarkki, mustikkafinancier. Ravintola on seissyt Porvoossa vuosikymmenien ajan ja on nähnyt miten kaupunki ja sitä ympäröivä luonto on muuttunut vuosien varrella. Suomen luonto on poikkeuksellinen siten, että vuodenaikojen vaihtuessa muutokset ovat lähes aina dramaattisia ja suuria. Lumen peittämästä maasta kehittyy vihreä ja elämää huokuva idylli, joka vuorostaan tummenee sävy sävyltä syksyn kautta uuteen sykliin.

- Se on tämä värien ja makujen kierto josta olemme saaneet inspiraatiomme 2016 Smaku annoksiimme, ravintolasta kerrotaan.

Wanhan Laamannin keittiö on aina arvostanut ruoan visuaalisuutta. Kun mietimme syksyä, ensiksi mieleemme tulee sen värit. Puissa näet upeita oranssin sävyjä, viimeisiä vihreän roippeita ja maassa jo tummuneita ruskeita lehtiä.

- Käyttämällä kurpitsaa ja sieniä saamme mielestämme osuvan kunnianosoituksen tälle hienolle vuodenajalle. Hyödyntämällä useita kypsennysmenetelmiä kuten paahtamista, hauduttamista, savustamista ja pikkelöintiä voimme korostaa jo valmiiksi hienoista raaka-aineista jotain todella herkullista, ravintola kuvailee Smaku annosta.

Jälkiruoassa on keskitytty syksyn makuihin.

- Yksinkertaiset suupalat isolla maulla. Keittiön keräämistä mustikoista Financier-leivos, sesongin omenoista vaahtokarkkia sekä Askolan hienoimman miehen Heikki Linnan kasvattamasta piparmintusta konvehteja.

Syyskuun alussa uudelle ruokalistalle pääsi kilpailuannoksesta jalostettu kurpitsakeitto, kilpailun glamouria on myös annoksessa. Kuohkea, vaahtomainen keitto tuodaan erikseen. Se pursotetaan lautasella olevien sienien päälle. Maun perusteella voitto Smakussa oli ansaittu. Paras keitto tähän mennessä.

Copyright © 2009-2017     www.canews.fi