Lauantai, 21 Lokakuu 2017
CANews – myös näköislehtenä arkistossamme!

Kristiinankaupungissa myydään ainutlaatuisia Citta Slow-leivoksia

Kirjoittanut:  TEXT/teksti & foto/kuva: JUHO KARLSSON
6 Lokakuu, 2016 - 11:32

Kristiinankaupunki on Suomen ainoa Citta Slow-kaupunki, joten on vain luonnollista että tässä pienessä rannikkokaupungissa myydään Suomen (ja ehkä maailman) ainoat Citta Slow-leivokset. Mutta miten nämä leivokset saivat alkunsa?

Viime vuonna kaupungissa järjestettiin kilpailu jonka tarkoituksena oli löytää Citta Slow-henkeen sopiva leivos. Yksi kilpailun kriteereistä oli että leivoksen piti olla valmistettu enimmäkseen paikallisista raaka-aineista. Lopulta voittajaksi valittiin Pirjo Svenströmin raikas raparperijuustokakkuleivos.

Kilpailun jälkeen leivos joutui vuodeksi unholaan kunnes paikallinen yrittäjä Anna-Lena Kallio toi taas leivoksen yleisön tietoisuuteen. Kallio pyörittää yhdessä tyttärensä Heidi Kallion kanssa Elite CafeBar-yritystä Kristiinankaupungissa ja heidän mielestä leivos sopisi hyvin heidän kahvilaansa.

Meiltä kysyttiin että minkälainen se Citta Slow-leivos on kun kukaan ei ole innostunut sitä tekemään. Minulla rupesi sitten raksuttamaan että miksei me kokeilla, kertoo Anna-Lena Kallio.

Minä rupesin sitten kyselemään että minkälainen tämä Citta Slow-leivos on ja saako sitä tehdä. Kävin matkailutoimistossa ja kyselin sitä sieltä ja he sanoivat että kyllä sitä kuka tahansa saa tehdä. Ne hakivat sitten reseptin ja niin me sitä sitten ruvettiin tekemään.

Mutta alkuperäistä reseptiä on vähän paranneltu ja ulkonäköäkin on vähän ehostettu.

Me vähän muokkailtiin sitä reseptiä paremmaksi. Lisättiin vähän jotakin sinne mikä sopii raparperin kanssa. Ja Heidi muokkasi ulkonäköä vähän mansikalla.

Kesän aikana leivos on ollut myynnissä kahvilassa ja vaikka sitä on vähän kauempaakin tultu maistamaan, on menekki ollut aika heikkoa.

Se on määrättyjä aikoja kun näitä leivoksia menee. Jos on joku laihdutuskuuri meneillään niin voi olla vähän hiljainen hetki. Kyllä sitä menee kunhan sitä vitriinissä on, mutta ei se mikään jymymenestys ole ollut.

Mutta Citta Slow-aatteeseen kuuluu ajatus sitä että elämänlaatua pitäisi parantaa hidastamalla kaupungin sykettä joten ehkä leivoksen ei ole tarkoituskaan myydä suuria määriä, vaan siitä on tarkoitus nauttia pienissä määrissä aina silloin tällöin ja ennen kaikkea ilman stressiä. Hiljaa hyvää tulee.

Copyright © 2009-2017     www.canews.fi