Torstai, 23 Marraskuu 2017
CANews – myös näköislehtenä arkistossamme!

Den första öppna FM-tävlingen i Mathantverk är avgjord

Det första finländska mathantverksmästerskapet har avgjorts och i går kväll delas medaljerna ut på festmiddagen i Fiskars Bruk i Raseborg. Sammanlagt tävlade omkring 60 företag med sammanlagt 170 produkter i 29 tävlingsklasser. Förutom mathantverkare från olika delar av Finland lockade tävlingen även deltagare från Sverige.

Listan på medaljörerna finns här:
https://www.novia.fi/assets/Sidor/2/1742/Resultat-oppet-FM-i-Mathantverk...

Det var en lyckad första FM-tävling, som visade på ett mångsidigt kunnande och innovativt tänkande. De prisbelönta produkterna presenteras i en produktutställning idag torsdag den 13 oktober på Yrkeshögskolan Novia, Raseborgsvägen 9, fram till klockan 12.

FM-tävlingar arrangeras inom ramen för projektet Kustens Mat vid Yrkeshögskolan Raseborg även år 2017 och 2018.

Mer information: www.novia.fi/mathantverkfm

FM i Mathantverk arrangeras i samarbete mellan jord- och skogsbruksministeriet, Yrkeshögskolan Novia och projektet Kustens Mat. Tävlingen är en del av det program som Finland arrangerar under sitt ordförandeskapsår i Nordiska ministerrådet. I programmet ingår flera evenemang inom matsektorn av vilka det största evenemanget är FM-tävlingen i Mathantverk. Projektet finansieras via Programmet för utvecklande av landsbygden i Fastlandsfinland.

Copyright © 2009-2017     www.canews.fi