Lauantai, 21 Lokakuu 2017
CANews – myös näköislehtenä arkistossamme!

Nuoren hankolaisbändin tähtäin korkealla

Kirjoittanut:  Mikael Heinrichs
19 Syyskuu, 2009 - 12:39

Hankolaisella Sacred Dimension-bändillä – joka aikaisemmin on kulkenut ”The Devils”-nimellä – on viimeistelyssä neljän kappaleen pituinen promo-cd joka toivottavasti on ponnahduslauta jollekin suuremmalle. Bändi soittaa melodista metal-musaa josta voi hyvinkin havaita vaikutteita esimerkiksi Children of Bodomin tai Sonata Arctican kaltaisista yhtyeistä.

Basarit jytisee, syntikka ulvoo ja asenteessa ei ainakaan ole mitään vikaa.

– Jätkiä on oikeastaan vaikea luokitella jonkin genren edustajiksi, tässä on niin paljon sitä omaakin mukana, toteaa laulaja-kosketinsoittaja Sebastian Lindströmin isä ja bändin manageri Tommy Lindström. Hänen taustaan kuuluvat useat paikalliset kokoonpanot, kuten Arkatavara joka oli pinnalla 1980-luvun puolivälissä.

Sacred Dimensionin kaverit ovat kaikki 18-vuotiaita ja soittaneet eri kokoonpanoissa noin viiden vuoden ajan. Hangossa tunnetuin näistä on The Devils jonka meriittilistalta löytyy esimerkiksi voitto Walkersin aikanaan järjestämästä bändikisasta.

Koko porukalla on vankka musiikillinen tausta. Laulusta ja koskettimista vastaava Sebastian Lindström tulee kuten todettua muusikkoperheestä ja on käynyt musiikkikouluakin kymmenen vuoden verran. Tällä hetkellä hän opiskelee Tammisaaressa.

Opiskelut pitävät myös bändin muut jäsenet kiireisinä: kitaristi Sebastian Wickman ja basisti Tony Helander opiskelevat Karjaalla, rumpali Osku Cavonius puolestaan käy lukiota Hangossa.

Rankempaan suuntaan

– Tyylimme on vuosien mittaan muuttunut entistä rankemmaksi. Alussa soitimme pääasiassa rokkia ja covereita, mutta nyt matsku on pääasiassa omaa, yhtyeen molemmat Sebastianit toteavat lähes yhtä aikaa.

Vanhan nimen alla he ovat soittaneet jopa Viroa myöten, uudella nimellä on tosin vielä keikkailtu vain kotikulmilla, Hangossa ja Tammisaaressa, kesän aikana.

Samaan aikaan on paiskittu töitä neljän kappaleen promo-levyn parissa. Levyä on työstetty paikallisessa Popmotion-studiossa jossa seremoniamestarina on toiminut Ilkka Liettyä. Promolevy lähteekin valmistuttuaan jakeluun Popmotionin ja Liettyän kontaktien kautta. Yleiseen myyntiin se ei luonteestaan johtuen tule, mutta sen julkaisun jälkeen aletaan työstämään omaa täyspitkää albumia johon tullee 8-10 raitaa. Omaa käsialaa olevaa materiaalia löytyy jo nyt riittävästi.

– Levyn on tarkoitus tulla myyntiin ensi kesänä, Tommy Lindström sanoo.

– Nämä kyseiset kappaleet ovat olleet mukana jo jonkin aikaa, vanhin niistä taitaa olla parin vuoden takaa, kaverukset sanovat.

Kappaleet syntyvät pikku hiljaa. Biisi voi hyvinkin lähteä jostain tietystä rifistä jonka päälle sitten rakennetaan kokonaisuutta. Tekstipuolesta vastaa useimmiten laulaja itse, mutta sovitukset bändi tekee yhdessä.

– Melko fiilispohjaltahan tuo homma lähtee, ideat tulevat vaikkapa keskellä yötä ja aamulla ruvetaankin sitten heti työstämään kappaletta, Sebastian Lindström sanoo.

Oma treenikämppä

Kaverukset treenaavat tällä hetkellä rautatietyöläisten entisessä kokoontumispaikassa Hanko Pohjoisen seisakkeen vieressä. Ennen sitä harjoiteltiin omalla ullakolla.

– Olemme olleet tässä treenikämpässä nyt kolme-neljä vuotta, jaamme kämpän muutaman muun kokoonpanon kanssa jotka ovat niin ikään täällä vuokralaisina, Sebastian Lindström sanoo.

Nuoresta iästään huolimatta bändillä on jo nuorten parissa tietynlainen maine.

– On mielenkiintoista huomata että jätkillä on jo nyt eräänlainen vakkari-yleisö joka seuraa bändiä keikoille, Tommy Lindström toteaa.

Nuorilla yhtyeillä ei ole ollut kovinkaan ruusuisia oltavia Hangossa, sillä treenikämppiä ei juurikaan ole ollut tarjolla. Kolme on nyt löytänyt kodin entisestä Ljungbon vanhainkodista.

– Hienoa että kulttuurilautakunta on vihdoinkin saanut sen mahdollistettua, Tommy Lindström toteaa. Hän on peräänkuuluttanut tällaisia tiloja nuorille jo 1970-luvulta lähtien.

Tulevaisuus?
– Haluamme päästä niin pitkälle kuin vain mahdollista. Ei kai sitä sen yksinkertaisemmin voi sanoa, Tony Helander kuittaa. Ennen sitä kaikilla on kuitenkin edessään varusmiespalvelus.
– Mutta onhan se myönnettävä, että musiikki on meille enemmän kuin pelkkä harrastus, Wickman muistuttaa.
– Ja olisihan se hienoa jos musiikinteolla voisi tienata jopa joskus rahaakin, Helander myöntää.

Nimenmuutos, mitä taustalla ja mistä uusi nimi syntyi?
– Oskuhan sen taisi keksiä joskus vuosi sitten, kaverukset kertaavat.
– Joo, sacred ikään kuin kuulosti hyvältä ja sitten aloin miettimään jotain muuta siihen sopivaa sanaa. Dimensioniin sitten päädyttiin, Cavonius kertoo.

Ei mikään huono valinta. Syksyn ja talven suunnitelmiin kuuluu keikkoja mm. Karjaalla ja Turussa.

Copyright © 2009-2017     www.canews.fi