Torsdag, 23 November 2017
CANews – även som e-tidning i vårt arkiv!

Söt och syrlig rabarberkaka

Skriven av:  Michaela Lindström
3 juni, 2011 - 21:19

Fyllning
ca 1/2 liter rabarber skuren i små bitar
1dl socker

Smeten
150 gram smält smör
2 dl socker
3 st ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Tillagning

Gör så här:

Fyllning:
1. Skölj och rensa rabarbern, blanda i socker och låt stå.

Smeten:
1. Ägg och socker poröst.

2. Sikta ner mjöl blandat med bakpulver i degen.

3. Blanda försiktigt i smält, avsvalnat smör.

4. Häll smeten i en smörad och bröad form (ca 22 cm) och tillsätt rabarbern. Den sjunker efter hand till botten. Grädda i 200 grader i ca 20 min eller tills den är "torr" i mitten.

 
Copyright © 2009-2017     www.canews.fi