Lördag, 21 Oktober 2017
CANews – även som e-tidning i vårt arkiv!

Obetalda Tv-licenser i Pargas

Skriven av:  Juho Karlsson
18 augusti, 2009 - 10:31

Trr Trr Trr, Sheena Hyenas, Dead by Gun och nu även TV-Licence Unpaid. Detta är några av de Pargasbanden som på senare tiden har etablerat sig på rockbandskartan i Finland. Vad är orsakerna till att denna lilla skärgårdsidyll producerar så många rockband? Sångaren i TV-Licence Unpaid Kalle Virkkala har inget svar på frågan.
   – Det bara ploppar upp band från det här lilla industriområdet. Kanske det finns någon sorts musikalisk anda här, säger han.

Trr Trr Trr, Sheena Hyenas och Dead by Gun har redan gjort namn för sig, vissa till och med internationellt. Men TV-Licence Unpaid är ännu ett relativt okänt namn. Bandet grundades sommaren 2006 då bandmedlemmarna Kalle Virkkala (sång), Axel Ridberg (gitarr), Linus Lassus (trummor) och Jacob Bruun (bas) deltog i ett rockläger i Pargas.
   – Vi började träna tillsammans och vi tyckte det var roligt. Tre veckor senare hade vi vår första spelning, säger Virkkala.

Nu tre år senare har de redan haft ett tiotal spelningar, bland annat på Kampens torg i Helsingfors.
Bandet har inget skivkontrakt ännu, men de gav ut sin första EP-skiva i februari. Sina influenser har bandet fått från bland annat Jimi Hendrix, Rancid och AC/DC. Virkkala beskriver bandets musik som punkrock.
   – Men i princip är det ganska ”perusrokkia”, säger han. Bandets namn kom till ganska snabbt. När de skulle spela på Vimma i Åbo hade bandet inget namn ännu. För att entra scenen krävdes dock ett namn. Sångaren Kalle Virkkala kom då på namnet TV-Licence Unpaid.
   – Det här var år 2006 och vi skulle ha vår andra spelning. Jag hade just läst i tidningen att några svenska ministrar inte hade betalat sin Tv-licens. Så då kom jag på namnet, säger Virkkala.

Killarna i bandet är mellan 16 och 18 år gamla och bor fortfarande hemma hos föräldrarna. Därav behöver de inte ännu oroa sig för Tv-licens betalningar, men på frågan om de i framtiden kommer att betala sin Tv-licens så svarar Virkkala så här.
   – Säkert, om vi har pengar.

Copyright © 2009-2017     www.canews.fi