Torsdag, 23 November 2017
CANews – även som e-tidning i vårt arkiv!

Köttbullar i gräddsås - Michael Björklund

Skriven av:  CANews
16 januari, 2013 - 12:25

600 g blandfärs
1 gul lök
½ dl ströbröd
2 msk söt senap
1 ägg
2 dl mineralvatten
smör till stekning
2 dl köttbuljong
3 dl grädde
salt
peppar
hackad persilja till garnering

Gör så här:

1) Skala och skär löken fint och lägg i en skål, blanda i ströbröd, senap, ägg och mineralvatten. Låt stå en kvart och lägg sedan i köttfärsen och blanda väl men inte för länge. Köttfärsen blir lätt trådig om den blandas för mycket.

2) Smaka av smeten med salt och peppar. Rulla sedan köttbullarna med fuktade händer.

3) Stek köttbullarna i smör, skaka pannan så att de bryns jämnt på alla sidor.

4) Häll på buljong och grädde och låt allt småputtra tills köttbullarna är klara.

5) Garnera med finskuren persilja. Servera gärna med köttbullarna med kokt potatis och saltgurka.

Recept: Michael Björklund: Närmat (2011).

Copyright © 2009-2017     www.canews.fi