Lördag, 21 Oktober 2017
CANews – även som e-tidning i vårt arkiv!

Svett & Dårar - Kronisk perspiration

Skriven av:  Pressmeddelande/Lehdistötiedote
24 augusti, 2009 - 13:33

Då begreppet kulturvecka myntades för första gången i skärgårdens huvudstad Pargas var året 2002 och kultursekreterare Fia Isaksson saknade nåt med humor och fart i programmet. Daniela Franzell, Anders Helenius och Riddo Ridberg tog då på sig ansvaret över att göra ”nåt roligt” på en utescen i skärgårdsstaden. Med hjälp av Robin Pahlman och Tony Nurmi satte man ihop ett 45min spektakel som av nån orsak döptes till Svett & Dårar.

Sedan dess har mycket vatten flutit under broarna i skärgårdsstaden. Pargas blev aldrig nån huvudstad utan en större stad, en storstad kanske rentav. Svett och Dårar ensemblen har också successivt växt på flera plan. I ett senare skede anslöts Samppe Karlsson och Heli Järvinen till skaran av dårar. Showerna blev fler och mer och mer genomtänkta och mindre improviserade, men utan att sakna den uppriktiga spelglädje och känsla att skapa dårskap och svett såväl för ensemblen som för folket.

Under åren har alla medlemmar på sätt eller annat förkovrat sig på sina respektive specialkunnande vilket har lett till att ambitionerna har växt. Årets nyskrivna krogshow ”Kronisk Perspiration” är därför utan tvivel den mest förberedda och slipade show ensemblen bjudit på. Men rötterna finns kvar, det hela bottnar i en uppriktig glädje att skapa varierande underhållning tillsammans med sina vänner. Ensemblisternas skrattmuskler tränas under repetitionstiden lika mycket som publikens dito kommer att tränas under de ca 2,5 timmar som showen varar. För att ytterligare markera framsteg och evolution kommer showen att visas i den splitternya teatersalongen i PIUG, Pargas. Teatern rymmer kring 160 pers
och showen ges endast tre gånger så det lönar sig att boka sin plats i tid till torsdagens, fredagens eller lördagens föreställning. Biljetterna finns hos Pif- Tipstjänst och föreställningen börjar kl. 19. Priset för 2,5 timmar skoj är inte högt - showen kostar endast 10€. Comedy Kitchen Catering kommer att stå för krog-delen i krogshowen, de kommer att servera småplock i matväg och läskande drycker som också lämpar sig för en myndig smak.

Föreställningar:
27.8.2009 kl. 19.00
28.8.2009 kl. 19.00
29.8.2009 kl. 19.00

Plats: Teatersalongen / PIUG / Pargas
Biljetter: 10€
Förköp: Pif tipstjänst, Pargas.

Copyright © 2009-2017     www.canews.fi