Torsdag, 23 November 2017
CANews – även som e-tidning i vårt arkiv!

Höstens mässor

Skriven av:  Marko Niemi
4 oktober, 2014 - 15:13

Mat- och vinmässan i Åbo

Mat- och vinmässan i Åbo mässcenter arrangeras den 3-5.10 och bjuder som väntat på smakupplevelser. På mässan finns bl.a. kokböcker, närmat, ostar, choklad, vin och öl. Temat i år är den nordiska maten. Möässan arrangeras samtidigt som bokmässan.
 
I love me 
17-19 oktober förvandlas mässcentret i Helsingfors till en oas för dem som vill skämma bort sig själva. Den stiliga helheten sväller av program och intressanta möten. Mässan bjuder på bl.a. skönhet, mode, hälsoiformation och föreläsningar i anslutning till mässans teman. T.ex. på en avdelning som kallas Näköä (synen) svarar fackkunniga på dina frågor om glasögon, kontaktlinser och solglasögon.
 
Musikmässan i Helsingfors
Den sjätte musikmässan i Helsingfors arrangeras 23-26.10, samtidigt som bokmässan och Vin, mat & ett gott liv-mässan. Evenemangshelheten är en av de mest efterfrågade av de inhemska mässorna. Förra gången drog mässan ca 80 000 besöksare.
 
Vårt veckoslut
Evenemangshelheten Vårt veckoslut, som arrangeras 7-9.11 i mässcentret i Helsingfors samlar fem mässor under samma tak: ELMA-, Skogs-, Hantverks-, Keldjurs- och OutletExpo-mässorna. Hantverksmässan är avsedd speciellt för dem som är handarbetsinresserade. Många kommer enkom för att göra juluppköp och få tips om julknåp och handarbeten. På skogsmässan möts skogsägare, skogsbranschens yrkesfolk och skogsintresseade människor. OutletExpo samlar för fjärde gången folk som gillar kompis- och outletförsäljning. På keldjursmässan hittar man som vanligt massor av olika slags keldjur, hundar, katter, fåglar, marsvin, kaniner, kräldjur, råttor, möss och akvariefiskar.
 
Studia
Studia-mässan som arrangeras 2-3.12 i Helsingfors mässcentrum samlar läroanstalter från hela landet. Alla inhemska universitet och yrkeshögskolor samt många specialläroanstalter och andra stadiets utbildningar deltar. Institutens kursutbud och internationella studiemöjligheter presenteras. Arbetslivet och studierna utgör en väsentlig del av mässans tema och man får goda tips om att söka jobb och en utmärkt möjlighet att bekanta sig med olika yrkeskarriärer och organisationer.

http://turunmessukeskus.fi/sv
http://www.messukeskus.com
 

Copyright © 2009-2017     www.canews.fi