Torsdag, 23 November 2017
CANews – även som e-tidning i vårt arkiv!

Ny imagebroschyr för skärgården i väster

Skriven av:  Text & Foto/ Teksti & kuva: GÖSSE STORFORS
28 januari, 2015 - 16:17

En ny imagebroschyr för Åbolands skärgård ges ut av Pargas stads turistbyrå. Den utkommer på tre språk, svenska, finska och engelska lagom till resemässan i januari.
 
– Avsikten är att broschyren ska berätta om skärgården, kanske i form av intervjuer med skärgårdsbor men framför allt ge en positiv bild av skägården, berättar Martti Nilsson vid turistinformationen i Pargas.
 
Broschyren innehåller givetvis en karta över skärgården och ska också berätta om vilka olika serviceformer det finns och på vilka ställen. Men det blir inte bara uppräkningar.
 
– Som modell har vi haft den broschyr som gavs ut på Åland i fjol. Det ingår både fakta och beskrivningar av skärgården såsom mat, boende och företagande. Företagen har också haft möjlighetköpa annonsplats för att få mera synlighet, konstaterar Nilsson.
 
Imagebroschyren omfattar hela västra skärgårdsområdet från Finby till Nystad (utom Åland) och den ersätter delvis de tidigare specialbroschyrer som har funnits om t.ex. cykling, sportfiske och paddling. Skärgårdens turistkarta har man fortfarande i lager och blir alltså kvar liksom vandringsbroschyren. Och åtminstone turistkartan kanske går i nytryck när den gamla upplagan tar slut.
 
Skillnaden mellan de gamla broschyrerna och den nya är ändå avsevärd. De tidigare var utvikbara kartor med uppräkning av service kompletterad med annonser. Den åländska imagebroschyren i fjol, som alltså står som modell för den nya åboländska, omfattade ett 50-tal sidor
 
– Vi jobbar med hela skärgården trots att vi är Pargas stads turistbyrå. Eventuellt ges den nya broschyren senare ut också på tyska och ryska. Marknaden finns men vi har strama ekonomiska riktlinjer att hålla oss till så det är mera en kostnadsfråga.

Läs den här: http://np.netpublicator.com/netpublication/n86896548

Copyright © 2009-2017     www.canews.fi