Torsdag, 23 November 2017
CANews – även som e-tidning i vårt arkiv!

Bra bomiljö i svenska Österbotten

Skriven av:  CANews
21 september, 2015 - 12:53

Att få bo i svenska Österbotten tycks vara en riktig vinstlott. När tidningen Helsingin Sanomat undersökte vilken kommun som var Finlands lyckligaste var slutsatsen Nykarleby. 
 
Enligt den färskaste uppdateringen är Nykarleby på 31:a plats, vilken inte heller är fy skam med tanke på det finns 317 kommuner i Finland. 
 
Enligt den senaste uppdateringen för 2015 toppar lilla Korsnäs, medan Vörå är på tredje plats. Så här placerar sig de övriga österbottniska kommunerna: 5. Närpes, 7.Larsmo, 9. Malax, 13. Korsholm, 16. Kristinestad, 17. Kronoby, 22. Pedersöre, 44. Kaskö, 127. Vasa och 237. Jakobstad. 
 
Helsingin Sanomat jämförde i sin undersökning hur många i kommunerna som använde medicin mot depression, hur många barn som omfattades av barnskyddet, hur många som lyfte sjukdagpenning och hur många som begått brott under påverkan av alkohol eller droger. Psykiatern Antti S. Mattila säger till Helsingin Sanomat att bakgrunden till att människor i små kommuner som till exempel Korsnäs mår bra, är att de flesta på sådana orter har nätverk av familj, vänner och bekanta och att invånarna ser till att ta hand om varandra.
Copyright © 2009-2017     www.canews.fi