Torsdag, 23 November 2017
CANews – även som e-tidning i vårt arkiv!

HUONE ett RUM

Skriven av:  Mona Salama
26 november, 2015 - 09:13

Lifestylebutiken HUONE ett RUM finns i centrum av Kyrkslätt, i ett litet mysigt affärsutrymme i stationsbyggnaden från 1900-talet, vars fasad under hösten har renoverats till sitt ursprungliga skick. Drömmen om en egen lifestyle-butik förverkligades för tre år sedan, då två hantverkare och företagskvinnor möttes och de grundade den lilla men vackra HUONE ett RUM-butiken.

– Vi uppskattar äkta material och närproduktion. Vi värdesätter gamla saker som är värda att sparas. Vi piffar upp och återanvänder också saker, som går att använda, berättar butikens företagare Eeva Tarkio och Johanna Viheraho. Förutom våra egna produkter säljer vi olika konstnärers och hantverkares konst och konsthantverk, inrednings- och presentprodukter, vintage, allt möjligt vackert och praktiskt för hemmet och som gåva.

– Vi försöker också hitta mindre producenter och unika föremål. Vi säljer till exempel munblåsta, handmålade julprydnader av glas, som inte finns någon annanstans till försäljning. Vackra föremål gör oss på gott humör, speciellt i dessa dystra tider. Vi får mycket fin respons av kunder, som söker något att pigga upp sig själv och sina vänner.

Copyright © 2009-2017     www.canews.fi