Torsdag, 23 November 2017
CANews – även som e-tidning i vårt arkiv!

Aroma bageri - ett av landet bästa bagerier

Skriven av:  Text: Patrick Sjöholm käännös: Ingrid Sandman
20 januari, 2016 - 12:03

Det går undan för ett av landets bästa bagerier och framgångskurvan kryper sig stadigt uppåt för bageri och konditori Aroma, som har sitt huvudsäte i Kvevlax, Korsholm. För en tid sedan, i november, öppnades också ett kvartersbageri på Hovrättsesplanaden i centrum av Vasa.

Aroma bageri och konditori grundades i december 2011 av Maria Vestergård. Aromas målsättning är att vara ett flexibelt och kundnära bageri för kunder som uppskattar hög kvalitet. I sortimentet finns blanda annat bröd bakat på surdeg - ett så kallat Levain-bröd.

Faktum är att Aromas filosofi är ganska enkel, men välfungerande. Bakningsprocessen får ta tid. På så sätt utvecklar bageriet de bästa smakerna. En annan bärande idé är att närproducerade råvaror från lokala odlare används i bageriets produkter.

Men vadå ett av landets bästa bagerier? År 2014 nominerades Aroma till tävlingen ”Suomen paras leipomo av sina kunder. För Aroma gick det så pass bra att de tog sig hela vägen till tävlingens förstaplats. Vinnarbakelsen var en vitchokladmoussetårta med mandelbotten som är spetsad med saltrostad mandel och kokad hallonkompott och blåbärspannacotta. Bakelsen har fått namnet Finlandstårta. Säg den som inte blir sugen på en sådan läckerbit.

Vinsten innebar att Aroma fick den grandiosa titeln Finlands bästa bageri. För den som har vägarna förbi Vasa eller Kvevlax är ett besök till något av Aromas bagerier ett måste. Här finns riktigt genuina österbottniska bakverk, bakade med kärlek och lokala råvaror.

Copyright © 2009-2017     www.canews.fi