Torsdag, 23 November 2017
CANews – även som e-tidning i vårt arkiv!

Kalkholmsfestivalen den 11 juni - Kimitoön får ny festival

Skriven av:  EMILIA ÖRNMARK/IS, Foto: Christoffer Relander
14 april, 2016 - 10:30

Med start den här sommaren ska det bli mer livat på Kalkholmen i Västanfjärd. Det ska Åke Sirén - krögare vid Krogen Eugenia på Kalkholmen - se till. Krogen öppnade i början av året, och har fått en bra start. Nya projekt är under arbete, bl.a. kommer Sirén att arrangera den första Kalkholmsfestivalen den 11 juni.

- Jag har två drömmar: att ha en restaurang och att arrangera festival och rockkonsert, förklarar Sirén.

Under årets festival blir det musik av Fredrik Furu, av Paul Oxley’s Unit och av det svenska bandet Enskede Snickeri, som också kommer att kompa Furu.

- Enskede Snickeri är gamla garvade musiker, beskriver Sirén, vars bror spelar med i bandet.

På sin Facebooksida beskriver bandet sig så här: ”Bandkollektivet som spelar för att musik är så kul och så viktigt och så kul.” Bandmedlemmarna jobbar tillsammans på en byggfirma med samma namn.

Festivalscenen kommer att vara ca tio meter lång och placeras uppe på gräsplanen med baksidan mot vattnet. Inne på området kommer det att finnas två öltält. Sirén tror på att festivalen kommer att locka kring 600 besökare.
S
ommaren 2017 ska Kalkholmsfestivalen vara ännu större. Ramarna är redan klara även för den festivalen: den blir två dagar lång (11-12 juni) och då kommer det att bli musik på tre scener. Två av dem kommer att finnas i närheten av krogen, den tredje scenen som ska användas är ruinscenen, som Västanfjärds byaråd räknar med att ha klar 2017.

Nästa års festival inleds med lokala Kimitoöband som Twilight och Finemang samt Trr Trr Trr från Pargas. Barnprogram, bl.a. Arne Alligator, blir det också och så kommer Brahe Djäknar att medverka med en stor kör. Festivalen avslutas på söndag, troligtvis med Jannike Sandström.

- Festivalen ska starta sommaren, som sedan avslutas med Forneldarnas natt, säger Sirén.

Förköp av biljetter till årets festival på Krogen Eugenia, i matbutiken Knallis i Västanfjärd och hos KorvGörans i Ekenäs.

www.facebook.com/Krogen-Eugenia-197924196920769

Copyright © 2009-2017     www.canews.fi