Torsdag, 23 November 2017
CANews – även som e-tidning i vårt arkiv!

Förråd och uthus av alla de slag

Skriven av:  Gösse Storfors
14 april, 2016 - 10:43

För drygt tre år sedan blev Patrik Lehtinen i Pargas egen företagare när han grundade byggföretaget Rakennuspalvelu Patrik Lehtinen. Under det senaste halvåret har han utvecklat verksamheten och har nu börjat tillverka olika förrådsskjul och uthus inom ramen för sin nystartade firma Suomen Pihakatos.

– Förra sommaren gjorde jag väldigt mycket olika slags skydds-
tak för avfall både för egnahem och husbolag. Sen visade det sig speciellt från husbolagens sida finnas en efterfrågan på andra former av uteförråd och gårdsskjul. Så i höstas började jag planera olika modeller som jag nu har börjat marknadsföra, berättar Patrik Lehtinen.

Företagets hemort är Pargas och själva byggandet utförs i en hyrd hall i St Karins. Men när det gäller marknadsföring och försäljning poängterar Lehtinen att han riktar blickarna längre ut än till Åboland.

– Vi kan leverera våra modeller till hela landet, därför också namnet Suomen Pihakatos. Mindre konstruktioner levereras färdiga och de större transporteras i element som monteras ihop på platsen.

Kunderna kan välja mellan sex olika färdiga modeller av förrådsbyggnader och ett par olika mindre skjul. Avfallsförråd avsedda för husbolag med större behov finns sju olika modeller. För egnahemshus finns fyra olika skyddstak för avfallskärlet. Samtliga finns presenterade på hemsidan suomenpihakatos.fi

Där finns också närmare uppgifter om de olika byggnadernas pris, storlek och byggnadsmaterial mm.

– Om det inte finns en färdig modell som tilltalar kan jag skräddarsy det hela enligt kundens önskemål. Följande projekt jag har på gång är olika modeller av garage och biltak.

På basis av den efterfrågan som har funnits hoppas Lehtinen att han kan satsa på sina förråd, uthus och garage som huvudsyssla. Men han har också kvar sin byggfirma och gör också andra byggarbeten om det finns tid och möjlighet.

Företaget är tills vidare ett enmansföretag men Patrik Lehtinen konstaterar att det till den kommande högsäsongen kommer att behövas åtminstone säsonghjälp och troligen också anställda.

Copyright © 2009-2017     www.canews.fi