Torsdag, 23 November 2017
CANews – även som e-tidning i vårt arkiv!

Köpmans har nu bed & breakfast

Skriven av:  Gösse Storfors
27 juni, 2016 - 10:23

Köpmans på Kyrkbacken i Nagu öppnade i fjol med café och restaurang i den nyuppbyggda fastighet som tidigare var Moritz Erikssons lanthandel. Tanken var att öppna café redan sommaren 2014 men hösten 2013 brann affären ner till grunden efter ett pyromandåd.

– Det blev en chock för oss men vi ville vara just på den här platsen i den här byggnaden. Till all lycka fanns gamla bottenritningarna kvar så vi har byggt upp allt i samma stil som tidigare, säger Riitta och Harri Talvitie.

De kommer från Kyrkslätt men Riitta har sen liten tillbringat somrarna på föräldrarnas stuga där paret bodde också i fjol. Under vintern har man byggt egen bostad i huset dit man flyttade in i början av året med 1,5 år gamla sonen Eino som går i svenskt dagis.

Nu har huset också fyra två bäddars gästrum med egen dusch. Frukost ingår. Säsongen startade den 1 juni och från midsommar under högsäsong har man öppet kl. 10–21. Inomhus finns 70 platser och lika många ute i trädgården, en del av dem under tak.

Harri sköter matlagningen och Riitta bakningen. I fjol klarade man sig med en hjälpreda under sommaren, i år är det betydligt flera anställda med längre öppethållning och den nya inkvarteringen.

www.kopmans.fi finns mera uppgifter om bland annat menyn som kan ändra något under sommarens lopp men i huvudsak grundar sig på närmat.

Copyright © 2009-2017     www.canews.fi