Lördag, 21 Oktober 2017
CANews – även som e-tidning i vårt arkiv!

Ägräs Distillery startar en crowdfunding runda för att expandera internationellt

Skriven av:  Pressmeddelande/MN
18 april, 2017 - 08:39

Den finska mikrodestillerifronten har nyheter igen. Ägräs Distillery från Fiskars har en stor vision om att växa internationellt. För att Ägräs ska lyckas så bra som möjligt med visionen har de valt att starta en crowdfunding runda för en vecka sedan. Rundan började som sluten och samlade redan 65 % av minimimängden under första veckan. Rundan blir offentlig den 18.4 och fortsätter ända till 28.5.

“Vi har haft tankarna i internationaliseringen ända sedan starten. Först ville vi koncentrera oss på produktutvecklingen och destilleringen samt givetvis på att få våra första produkter ut på den finska marknaden. Feedbacken från utomlands har ändå varit så pass positivt att vi bara måste svara på efterfrågan.” berättar Ägräs vd Susanna Kankare.

Med kapitalet från crowdfunding rundan är det meningen att expandera på produktionen så att Ägräs kan svara på efterfrågan genom att lyfta på produktionsmängden. Prov på Ägräs produkter har skickats till Skandinaviska länderna, Baltiska länderna England, Tyskland, Ryssland, Kina och Australien. Expanderingen gör det även möjligt för Ägräs att erbjuda mera arbetsplatser till Fiskars området.

År 2015 lyckades Ägräs att samla in över 380 000 € i deras första crowdfunding runda. På grund av den stora efterfrågan valde Ägräs att dela ut mera aktier än planerat. “Första rundan gav oss alla ingredienser för att lyckas. Vi startade verksamheten och har jobbat hårt, samt fått våra första produkter till Alkos hyllor samt restauranger i Finland. Vi hoppas ju givetvis att denna runda blir lika lyckad som förra rundan för att verkställa internationaliseringen.” ler Kankare.

Copyright © 2009-2017     www.canews.fi