16.9.2024

Monta syytä vierailla Ravintola Scolassa Barösundissa

Restaurang Scola i Barösund

Linda Hellström-Pasanen kertoo, että Ravintola Scola täyttää kymmenen vuotta tänä kesänä.

Oletko menossa Barösundiin tänä kesänä?

Ravintola Scola luonnonkauniissa Barösundissa Inkoon saaristossa avasi ovensa asiakkaille kesällä 2014. Ravintola täyttää siis tänä kesänä kymmenen vuotta. Omistaja Linda Hellström-Pasanen kertoo, että liiketoiminta on laajentunut lähes joka vuosi.

– Täällä on jokaiselle jotakin. Alueella on muun muassa jäätelökioski, ulkokuntosali, vierasvenesatama, sauna, padelkenttä ja kalasavustamo.

Hellström-Pasanen lisää, että ravintola on avoinna pääsiäisestä elokuuhun, myös syyskuun viikonloppuisin. À la carte -listalta löytyy myös kasvis- ja vegaanivaihtoehtoja. 

Vierasvenesatamassa on laituripaikat 50 veneelle. Ravintola Scola sijaitsee saaren pohjoispuolella. Alueella on myös ruokakauppa Barösunds Boden ja kahvila Magasinet.

– Barösundissa voi myös joogata, ja etelämpänä saarta on mukavia rantoja, hän kertoo.

Ravintola Scola, joka oli aiemmin ruotsinkielinen alakoulu, sijaitsee reilut 20 kilometriä lounaaseen Inkoon kylästä. Ravintolan terassilta asiakkaat voivat nauttia mukavasta ja rauhallisesta sisäsaaristosta.

– Täällä ulkona vedessä uiskentelee myös hylkeitä. Meillä on hylje nimeltä Stigu.

Kesän kohokohta on 10-vuotisjuhla 20. heinäkuuta. Siinä päivänä alueella esiintyy bändi.

Barösundin päivä 8. heinäkuuta ja purjehduskilpailu Barösund Runt 3. elokuuta ovat myös tapahtumia, joita ei halua jättää väliin, Linda Hellström-Pasanen sanoo.

Text & foto: John Illman

Share this in: