19.6.2024

Finnlines panostaa matkustajiin

Finnlines

Finnlinesin reitti Naantalista Långnäsin kautta Kapellskäriin on ollut automatkustajille helppo ja nopea tapa liikkua maiden välillä, myöhäinen lähtö Naantalista mahdollistaa rauhallisen lähdön vielä työpäivän jälkeen. Rahtarimaiset laivat eivät ole tarjonneet erityisiä kokemuksia, vaan perille pääseminen on ollut matkaa tärkeämpää. Uudet Superstar-luokan laivat, Finnsirius ja Finncanopus, kuitenkin houkuttelevat jopa risteilylle. Fresh, on ensimmäinen mieleen tuleva sana noustessamme laivaan. Tilat ovat avoimia ja selkeitä. Vaalea ruskea, puun eri sävyt ja kylmä musta metalli sopivat yhteen ja saavat miettimään oman olohuoneen remonttia. Sisustus saa jopa lapsilta hyväksynnän.

– Eihän tämä ollutkaan mikään rahtilaiva, nuorempi toteaa. 

Sama tuoreus jatkuu joka paikassa, kuntosali, SPA -osasto ulkoporeammeineen, ulkotilat sekä tietysti ravintolat tekevät vaikutuksen. Lounget ovat erittäin siistit ja houkuttelevat tehokkaaseen työskentelyyn. Latausmahdollisuuksia puhelimelle löytyy joka paikasta, samoin sähköpistorasioita. Ensimmäistä kertaa tuntuu, että joku on oikeasti miettinyt mitä tarvitaan. 

Ravintolat vakuuttavat heti. Buffetin sisäänpääsyn voi ostaa kätevästi automaatista, tehokasta, myös viereisessä Fisherman’s Bistro ravintolassa tilaus onnistuu helposti automaatista. Ylemmän kannen Micke’s Wine & Dine nostaa kokemuksen finedine -luokkaan, listalta löytyy muun muassa paahdettua taimenta, saaristolaiskaritsaa sekä simpukoita. Ravintolakonsepti on suunniteltu yhteistyössä Henri Alénin kanssa. Tapaksia tarjoillaan Barrel Bay -baarissa. Viimeistään mocktail saariston maisemia isoista panoraamaikkunoista ihaillessa unohtaa liikkuvansa rahtilaivalla. Saaristo näkyy joka suunnasta, vaikka emme edes istu ikkunan vieressä. Ulkoterassilta näkyvät ulkokannen rekat kuitenkin edelleen muistuttavat rahtiliikenteen olevan merkittävin asiakas laivalla. Matka taittuu nopeasti, ja ensimmäistä kertaa huomaan miettiväni, että matka voisi olla pidempikin.

TEKSTI & KUVA: JERKER JOKINIEMI

Finnlines pallomeri
Finnlines kuntosali
Finnlines baari
Finnlines käytävä
Finnlines ulkotila
Finnlines BarRelBay
Share this in: