19.6.2024

Fatbike sopii luontoon

fatbike_artikel

Fatbikesta käytetään myös nimitystä läskipyörä tai paksupyörä, se on maastopyörä normaalia leveämmillä renkailla.

– Leveät renkaat ja alhaiset ilmanpaineet renkaissa parantavat ominaisuuksia hiekalla, lumella ja muilla pehmeillä alustoilla, kertoo Mika Niemi Peninsula Bike Rantalista.

Peninsula Bike Rental vuokraa fatbikeja Hangon alueella. Valikoimaan kuuluvat erittäin laadukkaat hiilikuiturunkoiset Canyon Dude pyörät aikuisille, alumiinirunkoiset Specialized pyörät lapsille sekä uutuutena Cube Nutrail Hybrid sähkömaastopyörät.

– Vuokraan sisältyy aina myös laadukas pyöräilykypärä, muitakin suojia kannattaa käyttää jos ajetaan haastavissa olosuhteissa, Niemi muistuttaa.

Fatbike kehitettiin Alaskassa ja sieltä niiden käyttö levisi myös New Mexicon aavikoille. Niemen mukaan fatbike saattaa näyttää kömpelöltä paksuine renkaineen, mutta tosiasiassa se on erittäin ketterä kulkupeli ja sopii jopa kaupunkioloihin. Peninsula Bike Rentalin pyörät ovat laadukkaita, hiilikuiturunkoiset Canyon Dude pyörät painavat noin 13 kg.

– Vertailun vuoksi esimerkiksi 24 -tuumainen perus Jopo painaa noin 15 kg.

Fatbiken vannekoko on 26 -tuumaa, mutta todellisuudessa läskirenkaan ulkohalkaisija on 29 -tuumaa. Niemen mukaan kaikki vuokrapyörät ovat rullaavuuden osalta huippuluokkaa.

– Renkaiden hyvä rullaavuus sekä itse pyörän keveys tekee fatbikella pyöräilystä todella mielekästä.

Fatbikella voi oikaista helposti pehmeän rantahiekan tai lumihangen kautta. Peninsula Bike Rentalin nettisivuilla bikerental.fi on myös fatbikeille sopivia reittejä.

– Sivuilla on linkkejä eri reittisivustoille, joilta löytyy reitteihin muun muassa ladattava GPS -jälki.

Teksti ja kuva: Jerker Jokiniemi Översättning: Ingrid Sandman

Share this in: