9.12.2023

Golfista on tullut avoin harrastus

  • Nordcenter20
  • Nordcenter13
  • Nordcenter17
  • Nordcenter22
  • Nordcenter21
  • Nordcenter19
  • Nordcenter18
  • Nordcenter16
  • Nordcenter15

Nordcenter Golf & Country Club tarjoaa kaksi champion -tason kenttää. Amerikkalaisen Bradford Benzin suunnittelema puistomainen Benz-kenttä sijaitsee metsäylängöllä. Väylät ovat leveitä, kierros onnistuu pienistä virheistä huolimatta. 

– Benz on helpompi kenttä, se sopii hyvin club -pelaajille. Sieltä on helppo aloittaa harrastaminen, Nordcenter Golf & Country Clubin markkinoinnista vastaava Mats Grönblom kertoo. 

Amerikkalaisen Ronald W. Freamin suunnittelema Fream -kenttä sijaitsee vaihtelevassa maastossa, korkeuserot ovat suuria ja maisemat hienoja. 

– Fream on selvästi haastavampi meidän kentistä, siellä pitää pysyä väylällä, muuten on vaikeuksissa, Grönblom vahvistaa.  Fream on aivan Pohjanlahden rannalla, meri näkyy usealta väylältä. Grönblom pitää Nordcenterin valttina puitteita, harva golfkenttä pystyy tarjoamaan kahta näin erilaista kenttää. 

– Isompien kisojen aikanakin pääsee pelaamaan, jos toinen kenttä on kisakäytössä, toinen on vapaana club – ja greenfee -pelaajille.

Tänä keväänä pelaajia on riittänyt, aurinkoinen sää vaikuttaa pelaajamääriin. Golfista on tullut avoin harrastus. Kenttien ilmapiiri on muuttunut. Kentille toivotetaan nykyään tervetulleeksi ja aloittelijat otetaan hyvin vastaan. 

Suhtautuminen golfiin on muuttunut, lajia ei enää mielletä kalliiksi. Moni kuvittelee, että pelaaminen on kallista mutta alkuun pääsee edullisesti, Grönblom oikaisee käsityksiä. 

Nordcenter Golf & Country Clubin puitteet ja ravintola ovat ainutlaatuisia, ja toivottavat tervetulleeksi, vaikkei Golfia harrastaisikaan. Erikoistarjouksia seuraamalla pelaamaan pääsee halvimmilaan noin viiden kymmenen euron greenfee -maksulla, johon sisältyy lounas ravintolan seisovasta pöydästä. Nordcenter järjestää myös erilaisia golf -tapahtumia. Nordcenterin head pro, Riku Soravuo järjestää alkeiskurssia. 

– Paljon myydään myös erilaisia ryhmätapahtumia ja perhetapahtumia. Niissä pelataan pilke silmäkulmassa, head pro näyttää miten pelataan ja lopuksi on ehkä jokin kilpailu, Grönblom kertoo. 

Kentällä voi myös suorittaa greencardin, se vaaditaan lähes joka kentällä. Grönblomin mukaan golffareiden keski-ikä on noussut, nuoretkin pelaavat mutta eivät ole kenttäuskollisia. Nordcenter järjestää paljon nuorille ja junioreille suunnattua toimintaa. 

– Juniorileiri pidetään heinäkuun 18 – 20 päivä, Grönblom kertoo. 

Kilpailuja Nordcenterin kentillä pelataan lähes joka viikonloppu. 

– Juuri uudistuneilla nettisivuilla on kilpailukalenteri. 

Grönblom palaa itse golfia aina kun ehtii. Viimevuonna pelasin nolla kierrosta, hän nauraa.

Golfkierroksella ja kuvissa tässä reportaasissa: Tom Grönholm, Winnie Söderholm, Michael Nurmi & John Ginlund.

 

TEKSTI JA KUVA: JERKER JOKINIEMI ÖVERSÄTTNING: JESPER LINDBLOM

Share this in: