19.6.2024

Tavlivinkki: Irtiotto arjesta merellisessä Kasnäsissa

  • kasnas4
  • kasnas3
  • kasnas2
  • kasnas1

Kemiönsaaren eteläisessä kärjessä, kauniin saariston sylissä sijaitsee monipuolinen palvelukokonaisuus, josta löytyy jokaiselle jotain. Alueella toimii mm. kylpylä, hotelli, ravintola ja kauppa. Siellä on myös vierasvenesatama ja caravan-alue palvelemassa veneellä ja autolla saapuvia. Kasnäsiin on helppo tulla maitse, sekä meritse.

Kasnäs hemmottelee kävijöitään raikkaalla meri-ilmastolla, luonnon läheisyydellä, monipuolisilla palveluilla ja hyvällä ruoalla. Luonnossa liikkujille löytyy entisen Sinisimpukan luontokeskuksen pihalta lähtevä 700 m:iä pitkä geologinen luontopolku. Se kulkee kallioita pitkin rantaan, meren ja jään hiomille silokallioille, jotka maiseman avaruuden kanssa ovat vaikuttava näky. Kasnäsissa on myös vaelluspolku, joka kulkee noin 5 km:n matkalla vaihtelevasti teitä, polkuja ja metsäautoteitä pitkin.

Saaristolaistyyliin sisustetuissa simpukanmuotoisissa hotellirakennuksissa terasseineen pääsee majoittumaan mukavasti. Rakennukset sijaitsevat rantakallioilla ja lähes jokaisen hotellihuoneen ovelta avautuu kaunis merinäköala.

Rantasauna kylpytynnyreineen on viihtyisä paikka vaikka illanistujaisiin. Kylpytynnyrit ovat käytössä myös talvisin. Tarvitsee vain pipon päähän ja kuumaa juomaa ja pääsee nauttimaan idyllisestä merimaisemasta kylpytynnyrissä tähtitaivaan alla.

Upealla merinäköalalla varustettu Ravintola Kasnäs Paviljong tarjoaa mm. lounasbuffeeta 7 päivänä viikossa. Ravintola on tunnettu erityisesti kalapöydästään. Erikoisuuksia ovat mm. lipeäkalailta ja eri teemaiset illallisbuffeet, kuten esimerkiksi tex mex ja octoberfest.

Jos tulee tunne, että ei jaksa valmistaa ruokaa itse kotona, tarjoaa kylpyläpäivä pientä minilomaa arkeen. Ensin on mahdollisuus esimerkiksi käydä kuntosalilla nostamassa hien pintaan, sen jälkeen nauttia veden riemuista kylpylässä ja lopuksi herkutella ravintolan runsaassa lounasbuffeessa. Kylpylässä voi myös hemmotella itseään erilaisilla hoidoilla, kuten hieronnalla. Kosmetologin ja jalkojenhoitajan palveluja on saatavilla varattaessa etukäteen.

Jos kaipaa hetken hiljaisuutta, voi vetäytyä lepohuoneen rauhaan viettämään omaa laatuaikaa. Mukaan voi ottaa vaikka lasin kuohuviiniä, pienenä luksuksena.

Lisäinfoa Kasnäsin Kylpylän kotisivuilta: www.kasnas.com

Text: Kati Lönnqvist/IS

Share this in: