21.5.2024

Vintertips: Koppla av från vardagen i havsnära Kasnäs

  • kasnas4
  • kasnas3
  • kasnas2
  • kasnas1

I södra ändan av Kimitoön intill den vackra skärgården ligger Kasnäs badhotell. Det erbjuder mångsidig service med något för envar. I Kasnäs finns ett badhus, ett hotell, en restaurang samt butik. Där finns ockå en gästhamn och ett caravanområde för dem som kommer med båt eller husvagn. Kasnäs nås lätt både från hav och land.

Kasnäs bjuder på frisk luft, natur, mångsidiga tjänster och god mat. Intill det numera stängda naturum Blåmusslan börjar en 700 meter lång geologisk naturstig för den som är naturintresserad. Stigen går längs de av havet slätslipade strandklipporna, som i kombination med det öppna landskapet är en imponerande syn. Kasnäs har också en ca fem km lång vandringsled längs vägar, stigar och skogsvägar.

I hotellbyggnaderna, som är formade som musslor och inredda i skärgårdsstil och har terrasser, är det skönt att övernatta. Byggnaderna ligger i strandsluttningen. Havsutsikt har man från nästan alla.

Strandbastun med badtunnor är ett trivsamt ställe att arrangera t.ex. en kvällssits. Badtunnorna används året om. Man behöver bara ta en mössa på huvudet och något varmt att dricka så kan man njuta av havsutsikten under stjärnhimlen.

Kasnäs Paviljong har också fin havsutsikt. Restaurangen erbjuder bl.a. lunchbuffé sju dagar i veckan. Restaurangen är känd speciellt för sitt fiskbord. Lutfiskvällen och kvällsbufféer med olika teman som exempelvis texmex och octoberfest arrangeras också.

Om man får en känsla av att man inte orkar laga mat därhemma kan man ta chansen till en lillsemester mitt i vardagen. Man kan börja med att gympa sig svettig i konditionssalen och därpå njuta av badhusets bastur och bassänger. Så kan man avsluta med att avnjuta det rikliga lunchbordet i restaurangen. I badhuset erbjuds också olika slag av kroppsvård såsom massage. Tid till kosmetolog och fotvårdare ska beställas på förhand.

Om man behöver en stund av tystnad kan man dra sig tillbaka till vilorummet och njuta av kvalitetstid. Med sig kan man ta exempelvis ett glas champagne om man vill lyxa till det en smula.

Mera info på Kasnäs Bads hemsida: www.kasnas.com

Text: Kati Lönnqvist/IS

Share this in: