12.4.2024

Artisti isolla A:lla

Sofia Zida1
Tapasimme superlahjakkaan Sofia Zidan, joka on luvannut itselleen aina suoraselkäisesti antaa tunteen ohjata tekemisiä. Puhuimme rakkaudesta taiteeseen joka ei koskaan tunnu ehtyvän. Sofialta on juuri tullut uutta musiikkia ja St Georgessa Helsingissä on näyttely käynnissä.

 

Olet keväällä julkaissut tuoreen singlen ”Three Words”, joka on yhteistyö sinun ja Andy McCoyn välillä. Kerro miten biisi syntyi. 

Se oli helppo prosessi. Aloittelin demon tekemisellä kotona, vein sen Andylle ja sitten se vain eteni. Andy on huippu rakentamaan kertosäkeitä.

 

Tuleeko sinulta lähiakoina lisää uutta musiikkia?

Yes, seuraava sinkku julkaistaan juhannusaattona ja albumi tulee vuoden lopulla. 

 

Mikä sinulle on musiikin tekemisessä tärkeää?

Luottaa tunteeseen. Harvoin suunnittelen mitään etukäteen vaan se oikea fiilis vain ilmaantuu ja sitten ryhdyn tekemään biisiä. Usein teen demot ensin kotona ennen kuin menen studiolle. 

 

Minkä biisin olet viimeksi kuunnellut hajalle repeatillä?

Niitä on monia, esimerkiksi The Weekndin “Die For You” ja “According To You” jonka takana ovat Misha, Jordan, Astra ja Kaop.

 

Rinnakkain musiikin kanssa olet myös kuvataiteilija. Kerro taiteestasi.

Taulujen kautta kommunikoin myös tunteita kuten musiikissa. Rakastan maalaamista samalla kun kuuntelen musiikkia repeatilla. Taide ja musiikki on se mitä tulen tekemään forever. Lisäksi sävytän hattuja. Tein äskettäin Aku Hirviniemelle ja hänen ihanalle vaimolleen Sonja Kailassaarelle omansa ”Hirttämättömät” ensi-iltaa varten.

Sofia Zida2

Mitä haluat ilmaista tauluillasi?

Voimaa, energiaa ja elämännälkää. Rakastan värejä, ja ne vaikuttavat meidän energioihimme. Kun teen tilaustöitä, menen usein tilaajan kotiin ja suunnittelen värit, tunnelman ja erikoiset yksityiskohdat ympäristössä. Love it!

 

Kulkevatko musiikki ja taide käsi kädessä, vai ovatko ne kaksi erillistä maailmaa?

Sanotaanko näin että teen kumpaakin ja kumpikaan ei vie mitään toiselta, vaan päinvastoin.

 

Oletko koskaan ajatellut tehdä taiteestasi lifestyle-brändiä johon kuuluu erilaisia tuotteita kotiin?

On niin paljon mitä haluaisin tehdä! Joku päivä julkaisen vielä korumalliston, itse asiassa olen jo hieman aloitellut sitä. Olisi myös huikeaa suunnitella kahvipaketti, verhoja ja tyynynpäällisiä tauluaiheideni pohjalta. Ilman muuta.

 

Mikä on parasta sinuna olemisessa?

Joskus iltaisin ajattelen että uskomatonta miten paljon olen tehnyt tänään, teen töitä aamusta iltaan. Ja rakastan jokaista minuuttia.

 

Milloin tunnet olevasi onnellisimmillasi?

Kun olen yhdessä 11-vuotiaan poikani kanssa, ja kun teen taidetta ja musiikkia.

 

Teksti: Tom Holmberg, Kuva: Yksityinen

Sofia Zida
Share this in: