21.5.2024

Discgolfin maailmaneliitti tapaa Ahvenanmaalla

Discgolf

Muutamat maailman parhaimmista discgolfpelaajista osallistuvat Åland Open 2023 -kilpailuun heinäkuun 24-29. päivinä. (Kuva: Pressikuva)

Lähes 300 pelaajaa 20 maasta osallistuu, kun Ahvenanmaa heinäkuun lopussa järjestää discgolfin Euro Tour -kilpailun. Järjestäjän, Ålands discgolfliiton puheenjohtaja Mats Adamczak kertoo, että Åland Open on rankattu Euroopan viiden parhaimman kilpailun joukkoon. Päämääränä on, että kilpailu yltäisi maailman kymmenen parhaan joukkoon.

Heinäkuun 24.-29. päivien aikana järjestettävä kilpailu on yksi seitsemästä Euro Tour 2023:n osakilpailuista. Se on toistaiseksi suurin Ahvenanmaalla järjestettävä. Adamczak kertoo tyytyväisenä, että paikalle odotetaan muutamia maailman parhaimpia mies- ja naispelaajia.

Kilpailu järjestetään Jomalan Vesterkalmaren discgolfradalla, muutamia kilometrejä Maarianhaminasta. Sekä miesten että naisten luokat täyttyivät jo kauan sitten. Åland Open kutsuu kuitenkin paikalle muiden luokkien kilpailijoitakin.

Masters -luokassa pelaavat eri ikäluokkien veteraanit. Tällä hetkellä paikkoja on vielä 34. Amatör -luokka on avoin kaikille ja tässäkin luokassa on vielä paljon vapaita paikkoja.

17 virallisen discgolfratansa ansiosta Ahvenenmaa markkinoi itseään maailman suurimpana discgolfratana. Tämä on huomattu niin Euroopassa kuin USA:ssakin. Liitto uurastaa sen eteen, että Ahvenanmaa katsottaisiin omaksi kansakunnaksi yhä suositumman urheilulajin parissa. Adamczak kertoo, että kansainvälinen PDGA-liitto jo nyt määrittelee Ahvenanmaan maakunnan kansakunnaksi; tämä näyttää lupaavalta myös, mitä sen määrittely virallisesti tulee.

Hän huomauttaa, että Åland Openin kaltainen kansainvälinen kilpailu asettaa maakunnan maailmankartalle ja lisää mielenkiintoa Ahvenanmaata kohtaan matkailumielessä. Kilpailu auttaa houkuttelemaan discgolfturisteja koko maailmasta Ahvenanmaalle.

Paikalle on tulossa neljä kameratiimiä. Niiden tuottama materiaali esitetään kuukauden ajan eri discgolfkanavilla. Discgolf -matkailu on tuottanut jo kaksi miljoonaa euroa Ahvenanmaan taloudelle sen jälkeen kun tämä suurpanostus alkoi kolme vuotta sitten.

Lue lisää: Åland Open

 

Teksti & kuva: Ove Andersson, Käännös: Ingrid Sandman

Share this in: