19.6.2024

Grilliin vain parasta lihaa

Steak7 (2)_artikel

Salmensuun luomutilalla Sauvossa kasvatetaan lihakarjaa. Emot hoitavat itse vasikkansa kesät laitumilla vaeltaen ja pitäen rantamaisemia kunnossa. Talven lehmät viettävät vapaina pihattonavetassa kotona kasvatettua nurmirehua syöden. Lihanaudasta saadaan aikanaan maukasta pihvilihaa. Hyvät rehut antavat lihalle hyvän ja mehevän maun. Tilalla tuotettua lihaa myydään omasta tilapuodista. Puoti on avoinna ja lihatiski palvelee perjantai iltapäivisin klo 13-18 kesäkuun alusta elokuun loppuun. Heinäkuussa tilalla on avoin heinäkuu, silloin puoti on avoimena joka päivä. Heinäkuun ohjelmasta kerrotaan tarkemmin myöhemmin.

– Instagram ja Facebook kannattaa ottaa seurantaan, niistä löytyvät viimeisin tieto tilan tapahtumista, myös uudistuneet nettisivut kannattaa katsoa, tilalta muistutetaan.

Lihapuodin parasta antia on lihojen lisäksi tieto. Myytävänä olevasta lihasta kerrotaan taustat ja tarvittaessa osataan suositella juuri sopivaa lihaa grilliin. Ideoita saa ilmaiseksi ja sopivan lihan ja neuvojen kanssa kesän grillaukset onnistuvat varmasti. Helppoakin grillattavaa löytyy, erilaiset makkarat löytyvät valikoimista, samoin burger -pihvit. Vaativammalle kokille grilliin voisi valita, vaikka Cowboy steakin tai Tri-Tipiä. Puodissa osataan valita oikea liha jokaiseen makuun ja jokaiselle grillaajalle. Itsepalvelukioski LihaLuukku on avoinna joka päivä ympäri vuoden.

– Sinne voi myös tosiaan tilata tavaraa ja tullaan paikalle tarvittaessa, jos ollaan kotona. Muutenkin tullaan kyllä moikkaamaan, jos huomataan asiakkaita, Salmensuulta luvataan.

Lue lisää: Salmensuun luomutila

Teksti ja kuva: Jerker Jokiniemi

Share this in: