21.5.2024

Bara det bästa köttet till grillen

Steak7 (2)_artikel

Ekogården Salmensuu i Sagu föder upp köttboskap. Dikorna sköter sommartid sina kalvar på betet och håller samtidigt strandlandskapen öppna. Vintertid går nötkreaturen fria hemma i den öppna ladugården och äter hö.

Köttboskapen ger ett smakrikt biffkött. Det goda naturfodret gör köttet gott och saftigt. Köttet säljs i den egna gårdsbutiken. Boden är öppen och köttdisken betjänar om fredagseftermiddagarna kl. 13-18 i juni-augusti. I juli är boden öppen dagligen. Öppen juli-programmet informerar man nogare om i ett senare skede. Salmensuu finns på Instagram och Facebook och där informerar man om gårdens begivenheter. Det lönar sig också att ta sig en titt på de förnyade nätsidorna.

Utöver köttet är det bästa bodens information. Man berättar om köttets ursprung och vid behov kan man rekommendera det rätta köttet till grillen. Idéerna delar man ut gratis och grillandet lyckas säkert. Lättgrillat finns också, olika slag av korvar och burgerbiffar. Den kräsne kan välja t.ex. en Cowboystek eller Tri-Tip. Boden kan ge råd om kött för alla smaker och för varenda grillkock. Självbetjäningskiosken LihaLuukku är öppen varje dag året runt. Man kan beställa varorna och avhämta dem där.  Ägarna ställer vid behov upp på plats och säger gärna hej till besökarna ifall de råkar vara i knutarna.

Läs mera på: Salmensuun luomutila

Text & bild: Jerker Jokiniemi, Övers.: Ingrid Sandman

Share this in: