21.5.2024

Talo meren päällä

talo_meren_paalla_artikel

Asumiselle haetaan jatkuvasti uusia innovatiivisia ratkaisuja. Loviisan asuntomessuilla 2023 nähdään jotain aivan uutta. Suomalainen GR Group Oy rakentaa meren päälle CLT-rakenteisia kelluvia omakotitaloja. Kaavoitusvaiheessa valmisteltiin kaava, joka mahdollistaa kelluvan rakentamisen. Kiinnostus kelluvien talojen suunnitelmiin ja projektin kehittymiseen kaavasta kohti toteutusta on ollut huomattava.

– Asuntomessut haluaa olla kokeilu- ja kehityspaikka uusille asumisen ratkaisuille. Kelluva rakentaminen on mielenkiintoinen teema. On nähtävissä, että ihmisiä kiinnostavat asunnot veden äärellä ja jopa päällä, kertoo projektijohtaja Timo Koskinen Suomen Asuntomessuilta.

Rakentajaksi valikoitui GR Group Oy Ltd. Yritys on suomalainen puurakentamiseen ja ekologiseen rakentamiseen erikoistunut rakennusliike.

– Tavoitteenamme on nostaa Loviisan kelluvan asuntoalueen myötä suomalaisen puurakennusosaamisen näkyvyyttä ja laajentaa ihmisten näkemystä ekologisen ja modulaarisen rakentamisen mahdollisuuksista. Ekologinen rakentaminen ei tarkoita rakentamisen laadusta tinkimistä, vaan päinvastoin se mahdollistaa kansainväliselläkin laatustandardilla katsottuna erittäin laadukkaan, tyylikkään sekä terveellisen asumisen lopputuloksen. Teemme kelluvien talojen alueesta kokonaisuuden, mistä kaikki voivat olla ylpeitä, visioi toimitusjohtaja Olli Ala-Kojola.

Suunnitelmissa on rakentaa CLT-rakenteisia kelluvia omakotitaloja, jotka ovat huoneistoalaltaan 72,5–135 m2. Taloja voi asukkaan toiveiden mukaisesti myös räätälöidä, joten jokaisesta kodista tulee uniikki.

– Odotan mielenkiinnolla tämän projektin etenemistä, kuten kaikkia muitakin upeita projekteja täällä Kuningattarenrannalla. Asuntomessuille Loviisaan 2023 on rakentumassa uusia ja innovatiivisia asumismuotoja, iloitsee projektipäällikkö Niina Okkonen.

 

Teksti & kuva: Jerker Jokiniemi

Share this in: