19.6.2024

Sandra Dovalo

Sandra Dovalo
Tapaa superlupaus Sandra Dovalo, joka on kirjoittanut musiikkia kymmenenvuotiaasta. Hän yrittää olla itsensä suurin fani, viihtyy parhaiten vedessä ja on luvannut aina olla rehellinen itselleen.

 

Kerro lyhyesti musiikillisesta taustastasi.

Olen ollut tekemisissä musiikin kanssa pienestä lähtien. Taisin olla 3-vuotias kun äiti huomasi, että olen musiikillisesti lahjakas. Olen aina rakastanut Disney-elokuvia, satuprinsessoja ja sellaista. Erityisesti soturiprinsessoja. 10-vuotiaana aloin työstää musiikkia studiossa. Kirjoittamisen ohella olen käynyt Kuninkaantien Musiikki-instituutin, laulanut kuorossa ja harrastanut klassista laulua.

 

Kuvaile itseäsi kolmella sanalla.

Herkkä. Taistelija. Esteetikko. Tulta ja terästä.

 

Mikä sinulle on musiikin tekemisessä tärkeää?

Usein se on yhdistelmä intuitiivisuutta ja tietoista tekemistä. Tiedän tarkkaan mihin asetan sormeni pianolla, ja tiedän miltä kappaleen tulee kuullostaa.

 

Mistä syntyy hyvä popbiisi?

Sen pitää olla autenttinen. Haluan olla rehellinen itselleni. Kun viesti on oikea, puhuttelet kuulijaa. Pidän orgaanisesta soundista.

 

Kuka on kaikkien aikojen kovin artisti sinun mielestäsi?

Michael Jackson. Whitney Houston. Amy Winehouse. Rihanna. Christina Aguilera. Bruno Mars.

 

Mikä on kiinnostavinta musiikkia juuri nyt, mikä sinua inspiroi?

En etsi tietoisesti inspiraatiota mistään, se löytyy itsestäni. Se löytyy minun sisältäni, muista, minun kokemuksistani, ympäristöstä ja alitajuisesti kaikkialta. Kun äskettäin olin USA:ssa, aloin arvostaa ja kaivata kotimaatani. On tietysti jännittävää ja hauskaa mennä sinne tekemään musiikkia. Suomi on niin kaunis maa. Halusin nähdä USA:n, mutta kun olin siellä, halusin takaisin Suomeen.

 

Osallistuit Voice Of Finlandiin 2019. Miltä se tuntui ja mitä hyötyä sinulla oli konseptista?

Olin niin nuori ja kokematon kun osallistuin. Minulla oli paljon kokemusta musiikin kirjoittamisesta, mutta vähän kokemusta esiintymisestä. Olin vain 16-vuotias ja jouduin nopeasti isolle lavalle. Halusin eteenpäin ja sain paljon kokemusta ison yleisön edessä. Se teki minusta rohkeamman.

 

Olet työskennellyt tuottajan kanssa New Yorkissa. Miten yhteistyö syntyi?

Kirjoitin kappaleen motownbändille nimeltä The Spinners. Kun tuottaja kuuli demoni ja ääneni minut kutsuttiin sinne kirjoittamaan lisää. Yhteistyö jatkuu, ja neuvottelen parhaillaan levy-yhtiön kanssa.

 

Miltä suunnitelmasi näyttävät uusien julkaisujen osalta?

Minulla on uusia yhteistyökuviota käynnissä sekä Suomessa että USA:ssa, ja uusia live-esiintymisiä tulossa.

 

Miten kirjoitat?

Se miten kirjoitan nyt on vaatinut monta vaikeaa teinivuotta. Osasin luoda ja laulaa ja kirjoittaa aiemmin, mutta nyt tiedän tarkkaan mitä teen.

 

Tähtäätkö kotimaiseen vai ulkomaiseen uraan?

Se on iso kysymys. Tavoitteena on aina ollut kansainvälinen ura englanniksi. Mutta voin hyvin kuvitella tekeväni musiikkia kotimaan markkinoille. Myös Espanja on mielenkiintoinen.

 

Minkä kappaleen olet viimeksi kuunnellut puhki?

Olen kuunnellut paljon settilistaani, ja toistanut biisejä kuten ”Always remeber us this way”, ”Smooth Operator”, ”Valerie” ja ”Begging” (Frankie Valli and the Four Seasons).

 

Mikä on elämäsi suurin ”magic moment” tähän mennessä?

Ne löytyvät kyllä lapsuudesta, uskon että aikuiselämän maagiset hetket ovat edessäpäin. Vesielementti on minulle maaginen. Vedessä käveleminen ja sukeltaminen, syvyyksien tutkiminen. Vedenneitoon voin samaistua.

 

Milloin olet onnellinen?

Usein tuntuu että ”nothing is ever enough”, mutta kiitollisuuden hetket tulevat silloin kun teen sitä mihin olen syntynyt, eli musiikkia.

 

Teksti: Tom Holmberg, Kuva: Yksityinen

Share this in: