21.5.2024

Paraisten portti uudistuu

cooked dorado grill with vegetables in hands of chef. Baked fish dorado.

Mikko Hämäläinen on Paraisten portin uusi ravintoloitsija. Ensimmäinen kausi on alkanut, ja uutta on kehitelty ahkerasti. Hämäläinen on Kemiönsaaren Taalintehtaalta kotoisin ja saaristo on lähellä sydäntä.

– Tämä on upea mahdollisuus ja tänne on helppo tulla sekä autolla että veneellä, Hämäläinen innostuu.

Palvelut ovat erittäin kattavat, Paraisten Portilta löytyy, satama, ravintola sekä kauppa, josta saa perustuotteet, sauna pienille ryhmille sekä poreamme. Kesään kuuluu reilusti uusia tuulia. Suosikkiannosta on vaikea ennustaa etukäteen, mutta Hämäläinen uskoo että skagen burgeri taikka päivän saalis tulevat olemaan suosittuja. Ruokalista on uusittu täksi kesäksi aivan kokonaan, samoin iso osa tiloista.

– Meillä on nykyään Cocktail / beach bar sekä terassi, jossa sijaitsee Champagne lounge.

Beach bar tarjoilee juomat janoisille kalamiehille ja jäätelöä pikkukippareille, Champagne lounge on vaativampaan makuun. Tarjolla on myös kattavasti live musiikkia. Tapahtumista Hämäläinen paljastaa, että juhannukseksi on varattu jo bilebändi, muina aikoina on tarjolla myös esimerkiksi jazzia sekä DJ.

Hämälaisen mukaan parasta tarjoiltavaa onkin hyvä ja rento meno.

– Tämä sopii kaikille, tulit sitten suoraan mökkipuuhistasi taikka huvijahdiltasi ja voit valita juuri sinulle sopivan paikan missä on helppo istua ja nauttia hetkestä. Satamassa on alkukesästä yleensä hyvin tilaa, mutta esimerkiksi heinäkuun aikana kannattaa soittaa ja varata paikka etukäteen.

– Iloinen ja rento henkilökunta toivottaa tervetulleeksi kaikki asiakkaat lapsesta vaariin.

 

Teksti & kuva: Jerker Jokiniemi

Share this in: