12.7.2024

Pargas Port förnyas

cooked dorado grill with vegetables in hands of chef. Baked fish dorado.

Mikko Hämäläinen är den nya restauratören i Pargas Port. Hans första säsong har nyss inletts och man har flitigt förnyat restaurangen. Han är hemma i Dalsbruk på Kimitoön och skärgården står hans hjärta nära. Han säger att detta är en fin möjlighet, att det är lätt att komma till Pargas Port både med bil och båtledes.

Servicen är heltäckande. Pargas Port har hamn, restaurang och butik där man får basvaror, bastu för små grupper samt badtunna. Mycket är nytt för i år. Det är svårt att på förhand veta vilka rätter som är populära men han tror att Skagen-burgaren eller Dagens fångst kommer att vara omtyckta. Menyn är helt förnyad liksom en stor del av utrymmena. Numera finns det en Cocktail-Beach bar samt en terrass med Champagne lounge.

Beach bar bjuder på drycker för törstiga fiskare och glass för de små skepparna. Champagne lounge tillgodoser de mer krävande gästernas önskemål.

Det blir också mycket levande musik. Hämäläinen berättar att man har bokat ett festband till midsommaren. Under andra tider lyssnar man till exempelvis jazz samt discjockeys. Men det bästa är ändå enligt honom den avslappade stämningen. Pargas Port passar för alla oberoende av om de anländer direkt från jobbandet på stugan eller med lustjakten. Man kan välja ett ställe där det känns bra att sitta och njuta av ögonblicket. I början av sommaren är det gott om plats i hamnen men under juli månad är det lönt att ringa och boka plats på förhand. Hämäläinen garanterar att den glada och avslappade personalen hälsar både stora och små välkomna.

 

Text & foto: Jerker Jokiniemi, Översättning: Ingrid Sandman

Share this in: