19.6.2024

Tutustu Billnäsin suklaatehtaaseen

chokladfabriken1

Billnäsin suklaatehtaalla on laaja valikoima suklaata.

Kaipaatko suklaata, mutta olet samalla allerginen maitoproteiinille tai pähkinöille? Ei hätää. Billnäsin suklaatehtaalla on useita herkkuja, joita et halua missata.

Ranskan Lorientista kotoisin oleva Gerald Coniel ja hänen vaimonsa perustivat yhdessä suklaatehtaan Billnäsiin – Billnäsin suklaatehtas – muutaman kilometrin luoteeseen Raaseporin Karjaan keskustasta. Tehdas aloitti toimintansa viime vuonna ja sijaitsee keskellä ruukkikylällä. Kun astut myymälään, näet monia erilaisia suklaalajikkeita. Tumma suklaa, maitosuklaa, gluteenittomat lajikkeet ja paljon muuta. Ei ole liioiteltua kuvata Billnäsin suklaatehdasta suklaan täyttämäksi maailmaksi.

– Kaikki valmistamamme suklaa on käsintehtyä ja hyvälaatuista, Coniel sanoo.

Kaupassa kävijät voivat nähdä Conielin ja hänen kumppaninsa valmistavan suklaatuotteita. Se on tarkoitus, hän selittää.

– Haluamme avoimesti näyttää myymämme suklaan syntyä.

Coniel kertoo, että suklaa tulee tehtaalle 64 maasta, mukaan lukien Ecuador, Madagaskar, Norsunluurannikko, Ghana ja Tansania. Kaupassa on yli 20 vaihtoehtoista suklaalajiketta. Vierailijat voivat myös itsepalveluna noutaa suklaatuotteet, joista he pitävät eniten.

Billnäsin suklaatehtaan ympärillä on muitakin yrittäjiä, joihin Coniel suhtautuu myönteisesti. Hän uskoo, että alueella on vahva yrittäjähenkisyys.

– Se oli yksi syy, miksi vaimoni ja minä päädyimme tulla tänne. Kun useita yrityksiä kootaan yhteen paikkaan, syntyy tarvittavat synergiavaikutukset, Coniel sanoo.

Paikalliset yrittäjät tukevat toisiaan. Tämä näkyy myös suklaatehtaassa, jossa Coniel ja hänen vaimonsa myyvät Fiskarsin kahvipaahtimon kahvia. Suklaan lisäksi Coniel myy myös teetä.

 

Coniel kertoo, että Lohja–Hanko-reitin asukkaat tuntevat suklaatehtaan hyvin. Sekä vanhemmat että nuoremmat ovat uskollisia asiakkaita, hän sanoo.

Suklaamyynnissä on kaksi erityistä kohokohtaa vuodesta. Kyse on osittain joulusta ja osittain pääsiäisestä. Joulukalentereita, joissa on suklaata, yksi pala jokaiselle päivälle, luodaan parhaillaan haastattelun yhteydessä. Coniel kertoo kuitenkin kolmannesta jaksosta, jolloin monet asiakkaat löysivät tiensä Billnäsiin ja paikalliseen suklaatehtaaseen.

– Meillä on täällä paljon kävijöitä myös kesäisin, kun alueella vierailee useita turisteja.

Asialistalla ovat myös kehittämissuunnitelmat. Coniel korostaa digitaalista alustaa. 

– Verkkokauppa on meiltä vielä hyödyntämättä. Sama koskee B2B-myyntiä. Joten näen meille mahdollisuuksia kasvaa ja useammat ihmiset voivat nauttia suklaastamme, sanoo Gerald Coniel.

Teksti & kuva: John Illman

chokladfabriken

Gerald Coniel perusti vaimonsa kanssa Billnäsin suklaatehtaan viime vuonna.

Share this in: