20.11.2018

Burger är den bästa golfmaten

  • Nordcenter2
  • Nordcenter1
  • Nordcenter4
  • Nordcenter7
  • Nordcenter6
  • Nordcenter10
  • Nordcenter5
  • Nordcenter3
  • Nordcenter11
  • Nordcenter8
  • Nordcenter12

Kenneth Löfberg bär in portionerna till bordet. House Burgern består av en nötköttsbiff, öldränkt lök, bacon och husets salsamajones. Osten till burgern är från Tenala.

– Löfberg följer mat trender, Slow Food-närrätter samt de färskaste smakerna i världen, säger Mats Grönblom från restaurangen Åminnegård.

Restaurangen och terrassen betjänar samtliga. På terrassen kan man i ro njuta av solnedgången, en liten sallad och rosévin, beskriver Grönblom.

Framdukat är Bistro & À la carte-menyn. Ett flertal av middagens maträtter bör bokas på förhand.

– Vi får utvalda råmaterial samt de bästa vinerna färdigställda, instruerar Grönblom.

Restaurangen Åminnegårds vinlista är mångsidig. Efter flera importörers utbud har ett bra utbud skapats.

– Vi har traditionella äldre viner samt nya moderna smaker.

Burgarna är väldigt populära efter golfrundorna. Bistromaten tilltalar golfarna.

– Av utbudet skall man iallafall testa House Burgern som verkligen är god, halloumisandwichen är en portion värd att smaka. 19th hole Schnizel är också rätt så populär och kom till menyn ifjol. De kallskurna portionerna tar bort hungern snabbt efter en lång runda, listar Grönblom upp sina favoriter.

Champagne och skumvinssortimentet är även det brett och hör till golfbanan.

– Efter en Hole in one skall det finnas drycker värt att servera, nämner Grönblom.

Lunchen passar den bråda tidtabellen. Enluigt Grönblom är det trevligt att sätta sig till ett färdigt dukat bord, om golfrundan tar fem timmar. I restaurangen finns förutom terrassen två stora salar, vilket gör den till en passande festplats. Enligt Grönblom finns det förutom restaurang även bastu, gym, tennisplan och mängder av andra aktiviteter på Nordcenter Golf & Country Club.

– Vi ordnar mycket privata evenemang, bröllop och andra fester, middagar och möten, fortsätter han.

Till restaurangen och golfbanan kommer man även med båt.

– Sammanslagningen mellan båtresandet och golfandet är ännu något vi måste förbättra.

TEKSTI JA KUVAT: JERKER JOKINIEMI ÖVERSÄTTNING: JESPER LINDBLOM

Share this in: