12.4.2024

Nordcenter i utövarens ögon

Nordcenter14

Nordcenter Golf & Country Club erbjuder goda möjligheter för golfvänner. Michael Nurmi (foto) spelar ungefär hundra rundor golf per år.

– Handicap ligger på ungefär tretton och jag tävlar i club-tävlingarna, berättar Nurmi.

På vintern spelar han i Thailand och på sommaren fungerar Meri-Teijo Golf och Bjärkas Golf som hemmabanor.

– Jag utövar även Quattrogolf, som är en kombination av golf, frisbee-, mini- och fotbollsgolf. Golf är utmanande och som tävlingsmänniska är målet att nån gång vara singlespelare.

Till testgruppen hörde förutom Nurmi även Winnie Söderholm, John Ginlund och Tom Grönholm. Söderholm spelar golf på allvar, de andra har grenen som hobby.

– I kompisgrupper är humorn även viktig. Det skall vara roligt att spela och golf är ett sällskapsspel, poängterar Nurmi.

Gruppen söker sig till Benz, den lättare av Nordcenters banor. Rundan spelas sent och som färdmedel används golfbilarna.

– Jag spelade för första gången på Benz och upplevelsen var positiv. Greenarna var skapliga och totalt lite kortare, än Fream, där det krävdes längre slag med draivern och på fairwayslagen. Bägge banor har sina positiva sidor och greenerna är alltid okej på Nordcenter, kommenterar Nurmi.

Normalt brukar gruppen röra sig till fots.

– Höjdskillnaderna och längden på sträckorna gör att det ibland behövs bil.

Matmenyn var samtliga i gruppen nöjda med.

– Hamburgaren och tillbehören var väldigt smaklig och biffen väldigt god. Portionen passar både före eller efter rundan alternativt i mitten efter hål nio, jag rekommenderar, begeistrar sig Nurmi.

Utsikten från restaurangen och terrassen är fin, Fream-banan öppnar sig alldeles under terrassen.

– Havet ses från terrassen.

Från ProShop kan man hämta Nordcenters logoprydda skjorta som minne, enligt Nurmi är modellerna nya.

 

TEKSTI JA KUVA: JERKER JOKINIEMI ÖVERSÄTTNING: JESPER LINDBLOM

 

Share this in: