19.6.2024

Minttus BAR & Kök betjänar året om

Mintus bar

Minttu Ohvo från Mintus Bar & Kök.

Minna Ohvo har drivit restaurang i Nagu redan i 17 år. Minttus BAR & Kök håller öppet året om. Ohvo berättar att hela byn tystnade då Seo stängde. Då föddes tanken att det kunde finnas en möjlighet att grunda en restaurang som håller öppet året runt.

Vintertid finns det bara en restaurang utöver Minttus i Nagu. Hon tror att det dubbla utbudet för med sig flera kunder också på vintern.

På morgnarna bakar hon färska bakverk som man kan få redan till morgonkaffet. Ohvo berättar också att à la cartelistan gäller genast efter lunch och ända till kvällen. Priserna är rimliga och läget strålande med sina goda parkeringsmöjligheter.

Minuts bar &

Oavsett att sommarsäsongen var livlig vill man erbjuda program också utanför högsäsongen och även sysselsätta lokala människor. Idéerna för vintern är redan klara. Öppethållningen är kortare och man försöker hitta på olika slag av tidsfördriv för kunderna, temakvällar, karaoke och pubfrågesport.

Av rätterna rekommenderar Ohvo den populära stekta nötlevern, som serveras med bacon- och löklåda, potatismos och lingon. En annan ständigt lika populär rätt är fisksoppa på tre slags fisk, gös, lax och Piipanojas kallrökta lax. Till soppan serveras dill-rödlökssmetana och varmt, hembakt skärgårdsbröd. Närproducerade råvaror används alltid då detta är möjligt.

Till julen utlovas traditionell julmat. Jullunch bjuds det på fredagen den 16 december samt under Nagus jultorg lördagen den 17 december kl. 11-16.

Minttus BAR & Kök har fått mycket beröm för sin goda betjäning, den varma stämningen och den läckra maten. Enligt Ohvo är det dessa saker som skiljer restaurangen från andra restauranger.

 

Text & foto: Jerker Jokiniemi, Översättning: Ingrid Sandman

Minuts bar & kok
Share this in: