28.2.2024

Finlands bästa golfrestaurang finns i Raseborg

nordcenter_gaala

Antti Ahti, Kenneth Löfberg och Mats Grönblom

Nordcenter Golf & Country Clubs restaurang Åminne Gård valdes till Finlands bästa golfrestaurang 2019. Valet sker vartannat år. Vinnaren utses på basen av spelare från andra orter i Suomen Golflehtis läsaromröstning.

Mats Grönblom berättar att medlemmarna i den egna golfklubben inte får delta i omröstningar som gäller den egna banan och restaurangen.

Av Nordcenters banor placerar sig Benz och Fream bland de fem bästa. I kategorin bästa service placerade sig Nordcenter fint på tredje plats. Enligt Grönblom är ärlig och vänlig service det viktigaste. Det är vad Nordcenter satsar på och det visar placeringen att man har lyckats med.

Grönblom ger all ära för restaurangens placering åt personalen och köksmästaren Kenneth Löfberg.

– Han har följt sin egen linje och nu ser vi att den linjen är Finlands bästa.

Grönblom betonar speciellt lunchbordet som skiljer sig till sin fördel från andra golfrestaurangers. Nordcenter satsar på semesterfirarna nu när restaurangen har blivit så uppmärksammad.

Den här säsongen marknadsför Nordcenter den gula paviljongen, där ett större sällskap eller flera par kan övernatta bekvämt. Paviljongen ligger ungefär en kilometer från Nordcenter och erbjuder fem sovrum,  öppen spis i ett rum, bastu och vardagsrum.

Övernatta kan man också i mjölkhuset, där det finns fyra B&B rum. I gårdens nedre våning finns en tvårummare.

Grönblom säger att det är lätt att kombinera kultur och aktiviteter samt njuta av den goda servicen då man besöker Nordcenter.

Bokningarna direkt via Nordcenters nätsidor www.nordcenter.fi eller per telefon.

 

Teksti ja kuva: Jerker Jokiniemi / IS

Share this in: