19.6.2024

Jul, jul, strålande jul – Sanna Nielsens julfavorit

SannaNielsen_pressfoto

Sanna Nielsen är känd som vinnare i Melodifestivalen och från serien Nästan Unplugged. Hon är en riktig julmänniska. Brasan, julmusiken och lugna stunder med nära och kära betyder mycket för henne.

– Om julen är det samhörigheten och tiden jag får tillbringa med mina nära och kära som är viktigast för mig, säger hon.

Den där stämningen kan upplevas också under julkonserterna. Nielsen turnerar i Finland och ger sju konserter i månadsskiftet november-december. Då förmedlar hon julstämning till åhörarna genom sina sånger som är valda med tanke på den tundande julen.

Hon berättar att hon också sjunger en del av sina hits och andra låtar. Konserterna ges på orter längs den tvåspråkiga kusten där hon är känd genomtidigare turnéer.

– På somliga orter känner man igen mig på gatan och folk kommer ibland och pratar med mig. Det är alltid roligt! Också i samband med konserterna vill somliga komma och prata och det gör mig glad.

Nielsen berättar att hon gärna besöker Finland. Första gången hon var här var hon bara 11 år. Hon säger att mottagandet alltid har varit varmt.

För Nielsen fungerar sången som terapi och det är den som får henne att må bra. Man kan hantera sina känslor genom att sjunga.

– När jag som liten kände mig glad sprang jag till mitt rum och sjöng. Om jag var arg kunde jag hålla på och sjunga i timtal. Jag har alltid uttryckt mina känslor genom att sjunga. Också att drömma dagdrömmar fungerar som terapi.

Nielsen berättar att hon drömmer om olika saker hon vill uppnå, om projekt eller resor hon vill göra. Enligt henne är ingenting omöjligt.

– Ofta visar det sig att vägen till målet i själva verket är det viktiga. Jag gillar alltid att ta mig fram till ett mål för under resans gång utvecklas jag och lär mig nya saker. Förhoppningsvis får jag igen något att berätta när jag åker hem från Finland, skrattar hon.

Nielsen vill fira jul i Norden. Hon har erfarenheter av både jul på varma sandstränder och smällkalla jular i norr. Hon har många minnen av hur det är att fira jul på olika ställen, men ett speciellt då hon upplevde sträng kyla.

– Min make och jag med våra respektive familjer firade jul i Dalarna. Det året fanns det massor av snö och var så kallt att vattenrören i stugan frös. Vi måste portionera ut vattnet för att det skulle förslå. Men det var en fin jul och vi kände att vi hörde samman. Inget var viktigare än att tillbringa tiden tillsammans, berättar hon.

Om sina framtidsplaner vill Nielsen inte berätta. Hon säger att ett projekt är på gång. Om det får vi snart veta mera. Det handlar om något hon aldrig tidigare har gjort.

Den sång som garanterat skapar julstämning är enligt Nielsen jul, jul, strålande jul.

– Den sjöng vi alltid i skolan och när jag hör den känner jag att det verkligen är jul.

 

Stämningsfullt! Konsert med Sanna Nielsen

29.11.2018 kl. 19.00 Sarlinska skolan, Pargas

Skolgatan 16, 21500 Pargas

30.11.2018 kl. 18:00 Villa Lande, Kimito

Engelsbyvägen 8, 25700 Kimitoön

01.12.2018 kl. 19:00 Ekenäs kyrka

Stora kyrkogatan 18, 10600 Ekenäs

08.12.2018 kl. 19:00 Vasa Yrkesinstitut

Krutkällarvägen 2, Vasa

Biljetter: https://www.netticket.fi/stamningsfullt?language=sv

 

Text: Jerker Jokiniemi, Foto: Pressfoto

Share this in: